Nederlaag voor Rozenburg

Sport 74 keer gelezen

Rotterdam: Donkere wolken pakken zich samen boven het sportpark West nu Rozenburg in Rotterdam-Zuid met 4-2 (1-0) het onderspit moest delven tegen Lombardijen. De Rozenburgers bezetten de laatste plaats in de tweede klasse D en hebben een achterstand van zeven punten op de promotie/degradatie posities elf (Pernis) en twaalf (NSVV).

‘We horen telkens van de tegenstanders dat we niet op de laatste plaats behoren te staan, maar het feit is dat we daar wel staan,’ liet Rob Vuik weemoedig weten. ‘Kijk, bij winst tegen Lombardijen, dat echt een goede en slimme ploeg heeft, zouden we bonuspunten verdiend hebben, maar nu is het twee voor twaalf. We zullen in de resterende acht wedstrijden punten moeten pakken om, eerst de p/d-plaatsen te halen of wel te overleven.’ Rozenburg begon met veel strijd goed aan de wedstrijd, maar de kansen waren niet besteed aan Renaldo van Emmerik en Nick de Bil. Halverwege scoorde Lombardijen tegen de verhouding in de openingstreffer: 1-0. De tweede helft kreeg eenzelfde spelbeeld. Rozenburg ging op voor de gelijkmaker en de realistisch voetballende Rotterdammers loerden op de counter. Na tien minuten spelen kwam dan toch de verdiende gelijkmaker, toen Nick de Bil een afgemeten voorzet van Isa Fakri tegen de touwen kopte: 1-1. Twee minuten later beging doelman Robert de Korte een overtreding binnen de zestien op een Lombardiaan, waarop de thuisclub de kalktrap verzilverde: 2-1. Even later kwam Rozenburg met tien man te staan toen Jordie de Groot na twee keer geel (overtreding en woordelijk verbaal) met rood mocht inrukken. De tien Rozenburgers probeerden de schade te repareren, maar het was Lombardijen dat de 3-1 scoorde. Nick de Bil bracht de spanning een kwartier voor tijd met een voltreffer weer terug in de wedstrijd, maar Lombardijen wierp de wedstrijd vijf minuten voor tijd in het slot: 4-2. ‘De ploeg heeft keihard gestreden, vocht voor elke meter, maar werd niet beloond. Bovendien speelde de scheidsrechter een grote rol in deze wedstrijd. Na een goed gefloten eerste helft, moesten wij het bij die man ontgelden,’ aldus de diep teleurgestelde trainer Rob Vuik. Rozenburg, dat het moest stellen zonder de zieke doelman Stefan van Asperen en de te laat gekomen Rudy Fortes, speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark West tegen runner-up CWO.

Rozenburg: Robert de Korte; Stefan van Es, Elroy van Seventer, Jordie de Groot, Eric Don; Yoeri Bak, Gene Overkleeft, Jeroen van Balen; Renaldo van Emmerik (70. Lennart Quak), Nick de Bil, Isa Fakri.