Foto's: Peter de Jong

SCO ’63 bindt Herkingen aan zegekar

Sport 97 keer gelezen

Spijkenisse: De zaterdagvoetballers van SCO ’63 hebben de tweede plaats in de vierde klasse F van het verliezende SNS door een 3-1 (1-0) overwinning tegen Herkingen ’55 overgenomen. De Spijkenissers speelden een goede wedstrijd, maar ontbeerden in kansrijke posities bij regelmaat slagvaardigheid in de eindstoot.

Nadat Zakaria Cheikh een goede kans had laten liggen, trok de linkerspits naar binnen om vervolgens met rechts verwoestend hard uit te halen voor 1-0. Zakaria Cheikh zocht in de tweede helft wederom het avontuur en zag diens afgemeten voorzet door Bob Kloppenburg worden binnen gekopt: 2-0. Marcel Pieke kopte een kwartier voor tijd een vrije trap diagonaal langs de Herkingse doelwachter: 3-0. Vijf minuten voor tijd ging de overigens uitstekend spelende verdediger Arno van Lieshout binnen de zestien in de fout, waarop Herkingen vanaf de elfmeterstip tegen scoorde: 3-1. ‘Het voetbal was goed, maar we zullen de tegenstanders door het benutten van kansen wat minder lang in de wedstrijd moeten houden,’ aldus trainer Ronald van der Zalm. SCO ’63 speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in Heenvliet de derby tegen Bernisse.

SCO ’63 (za): Stefan Pieke; Jasper Mulder, Michael Snijders, Arno van Lieshout, Bryan Roobol; Camillio Buskop, Bob Kloppenburg (87. Joshua Ravenaeu); Marcel Pieke; Andrew van Hilst, Ronald de Groot (Heily Martis), Zakaria Cheikh.