Foto's Peter de Jong

Spivo heeft zware kluif aan Sarto

Sport 153 keer gelezen

Spijkenisse: De vrouwen van Spivo hebben in Den Oert een moeizame 3-1 (25-20, 25-22, 20-25, 25-22) overwinning behaald tegen Sarto. De Spijkenisser volleybalsters verstevigden daarmee de vijfde plaats in de landelijke tweede divisie D. ‘We hebben deze overwinning met veel hoofdpijn binnen gesleept,’ gaf coach Roland Lacroes daarmee de kracht aan van de Tilburgsen. ‘We scoorden de punten in de eerste set zowel voor onszelf als voor de tegenstander. De foute services en moeilijke oplossingen moesten eruit om het verschil te kunnen maken.’ Doch er werd weinig lering uit de eerste set getrokken, want ook nu moest de thuisclub alle energie uit de kast trekken om de set binnen te slepen. De derde set was al niet veel beter, ging zelfs met 20-25 verloren. Hoewel de cijfers 25-22 anders doen vermoeden verliep het in set vier met goede serviceseries van Mariska Hommels en Jill van Rhee een stuk beter: 3-1. ‘Als je mindere wedstrijden ook in een overwinning kunt omzetten is toch ook wel lekker.’ Arie van Wolfferen heeft Spivo verlaten in ruil voor Sliedrecht Sport. De assistent-coach van de vrouwen gaat bij de eredivisionist uit Sliedrecht aan de slag met het tweede vrouwenteam van Sliedrecht Sport. Manja Scheffers, toch al behorend tot de technische staf, zal in de laatste vijf wedstrijden naast Lacroes op de bank plaats nemen bij de ambitieuze volleybalvrouwen van Spivo

Spivo: Mariska Hommels, Sanne Kegel, Laura Kerkhof, Kim Kegel, Janny Plomp, Jill van Rhee, Tessa Martherus (libero); Michelle Bos, Daisy Stolk, Rianne van der Stelt en Anouk Mijnans kwamen ook in actie.