Foto's Peter de Jong
Foto's Peter de Jong

Bernisse op rand van eerste rijtje

Sport 76 keer gelezen

Heenvliet: Bernisse heeft zijn plicht gedaan door de wedstrijd tegen het zeer povere OFB onder een heerlijk voorjaarszonnetje met een 3-1 (2-1) overwinning af te sluiten. De zege brengt de Heenvlieters naar de achtste plaats in de vierde klasse F met uitzicht op plaats zes. ‘Zover wil ik echt nog niet kijken,’ doelde Peter Hoek op het matige voetbal van zijn ploeg. ‘Het veld was dan wel niet best, maar dan toch. Laten we de stijgende lijn eerst maar eens benadrukken door stappen te maken met beter voetbal. Daarna zien we wel waar we uitkomen,’ aldus de trainer van Bernisse. Het spel van de Bernissers was tegen het zwaar leunende OFB inderdaad niet best. Natuurlijk, tegen een ploeg die slechts probeert tegen te houden is het moeilijk ballen. ‘We hebben zo goed als kwaad geprobeerd om druk te zetten, kregen ook wel kansen, maar het verliep allemaal erg moeizaam. Natuurlijk was de overwinning verdiend, want OFB kwam niet om te voetballen.’ Bernisse opende na ruim tien minuten de score door Niels Molendijk, die een aangever van Robert Bout promoveerde tot de 1-0. Vijf minuten later was de wedstrijd al bekeken, toen Ricardo Schefferlie een pass van uitblinker Niels Molendijk doeltreffend afrondde: 2-0. Bernisse hielp de club uit Ooltgensplaat door enkele fouten weer in de wedstrijd: 2-1.

Halverwege de tweede helft strandde Niels Molendijk op de Flakkeesse doelman, waarop de toegeschoten David Mulder de rebound binnen werkte: 3-1. ‘Het belangrijkste is dat we de drie punten binnen hebben, maar waren tegen deze zwakke ploeg niet in staat om nog meer druk uit te oefenen,’ aldus Peter Hoek. Bernisse, dat uitkwam zonder Raynor Slump, speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in en tegen Vierpolders.

Bernisse: Mitchel Dekker; Sjoerd van Trigt, Roman Pardon, Tim de Groot (75. Joris Bontebal), Jean Paul Kers; Robert Bout, Rick Onderstal, Jordy van den Berg (63. Frank Noordzij); Ricardo Schefferlie, Niels Molendijk, Nick Tamaris (55. David Mulder); Michiel van der Velde, Michel Hiwat (35. Niels Molendijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant