The Hurricanes sterkste in sleutelwedstrijd

Sport 91 keer gelezen

Maassluis: De basketballers van The Hurricanes hebben in de Wethouder Smithal in Maassluis een belangrijke 64-65 (8-16, 17-15 (25-31), 11-16, 28-18) overwinning geboekt in de sleutelwedstrijd tegen Green Eagles. De Spijkenissers staan nu met Green Eagles op een gedeelde derde plaats in de Rayon eerste klasse A. ‘Om in de race te blijven voor de titel was het noodzakelijk om deze wedstrijd te winnen en dat hebben we gedaan,’ aldus Maurice Goedhart (foto). ‘We hebben bijna driekwart van de wedstrijd een marge van tien punten gehad, hadden de wedstrijd met een goede verdedigende intensiteit onder controle, maar we leken door de “press” van Green Eagles in het laatste kwart nog bijna te bezwijken,’ analyseerde de coach van The Hurricanes de nipte winst. Mike Overdiep scoorde uit een driepunter de gelijkmaker: 56-56. De Spijkenissers namen onder aanvoering van de 43-jarige uitblinker Marlon Naarden het heft met 56-61 weer in handen en won uiteindelijk met 64-65. ‘We hadden de marge, maar zij scoorden nog een “domme” tweepunter in de bel. En dat terwijl zij een driepunter nodig hadden om gelijk te komen, maar die tijdsdruk hè.’ Marlon Naarden had met tal van onderscheppingen en een aantal rebounds onder de basket een groot aandeel in de overwinning. ‘Marlon speelde 37 minuten, een geweldige prestatie,’ besloot coach Maurice Goedhart. Bij The Hurricanes ontbraken de geblesseerde René Cham, Musa Lekatompessy, Rolf Schimmer en Poupon Kaninda. De 42-jarige Bas Waaijenberg completeerde het team. Topscorer Maykandro Martis werd mede door drie snelle fouten door de sterke afweer van de Maassluizers aan banden gelegd. Osmir Girigori was met 15 punten de topscorer bij de Spijkenissers

The Hurricanes: Maykandro Martis (5 pnt), Mike Overdiep (12 pnt), Gareth Tsang (7 pnt), Osmir Girigorie (15 pnt), Marlon Naarden (9 pnt.), Cherano Tweeling (9 pnt), Jaynaro Polak (6 pnt), Bas Waayenberg (2 pnt.).