Foto's: Peter de Jong

Abbenbroek geeft koppositie uit handen

Sport 534 keer gelezen

Abbenbroek – Abbenbroek heeft zondag de koppositie uit handen gegeven. In de topper met nummer twee HermesDVS werd er voor rust niet gescoord, maar de gasten gingen terug naar Schiedam met een 0-3 overwinning. Geflatteerd, maar wel verdiend, want waar Abbenbroek in de eerste helft nooit kon profiteren van de harde wind in de rug, daar zetten de Schiedammers na rust vooral uit de verraderlijk naar binnen draaiende corners van invaller Arse Calane, zoveel druk op het Abbenbroekse doel, dat keeper Matthew van der Linden wel moest bezwijken. De manier waarop was een beetje zuur, want de sluitpost greep mis bij een corner van Calane, waardoor de bal pardoes binnenwaaide en de fundering onder de zege van Hermes werd gelegd: 0-1. De thuisclub, die door de keuze van HermesDVS werd gedwongen om in de eerste helft met de wind in de rug te spelen, slaagde er nooit in om het voordeel uit te buiten. Kai Zeegers probeerde het met schoten uit de tweede lijn, die echter alle zuiverheid misten. De hard werkende Davey de Wolff door verschillende keren vrij voor Hermes-doelman Wesley Warmerdam op, maar kwam bij zijn kansen steeds enkele centimeters te kort. De allerbeste kans was er nog voor de mee opgekomen centrale verdediger Jean Paul van Diggelen, die net te laat was om bij de tweede paal een hoekschop binnen te werken.

In de tweede helft kwamen de bezoekers vrij snel op voorsprong toen een hoekschop van Calame vrijwel onaangeraakt in het Abbenbroekse doel verdween: 0-1. Toen Ivan Anastacia vlak voor tijd door een misser van Jeroen Eerland door kon gaan en Calame in stelling kon brengen was het 0-2. De 0-3 van Anastacia was een beloning voor diens spel, maar liet de zege van de Schiedammers wel hoger uitvallen dan waarop ze op grond van de krachtsverhoudingen recht op hadden. ‘Door twee persoonlijke fouten komen we op achterstand. Bij 0-2 is de wedstrijd gewoon verloren. De wind speelde ons wel parten. Dat is voor beiden niet leuk voetballen. De eerste helft was meer voor ons, maar na rust waren zei beter. We spelen nu twee weken niet en ik weet niet hoe dat zal uitpakken. De laatste weken spelen we niet ons spel. We zullen zien hoe we begin maart verder gaan’, zegt Marco van Diën na afloop. Door de nederlaag is Hermes nu koploper met een duel minder en is er niets meer over van de ruime voorsprong die Abbenbroek met de kerst had.

Bijzonderheden: Arbiter Hos uit Vlaardingen gaf gele kaarten aan Andy Esajas en Dennis Holsteyn van Abbenbroek.

Abbenbroek: Van der Linden; Danny Dijksman (46. Van Leeuwen), Van Diggelen, Esajas, Eerland; Zeegers, Holsteyn, Kevin Dijksman; De Wolff, Verwijs (61. Bevaart), Van der Graft (80. Kanselaar);

HermesDVS: Warmerdam; Pijpers, Braat, Vincent Lansbergen, Yabasun (46. Calame); Dijkxhoorn, Broer, Kerkhof; Palm, Marius Lansbergen.