Stockfoto
Stockfoto

Forse nederlaag voor De Zeehond ’73

Sport 55 keer gelezen

Zwijndrecht: De waterpolosters van De Zeehond ‘73 hebben een forse 6-1 (2-1, 1-0, 1-0, 2-0) nederlaag geleden tegen De Devel. De Rozenburgsen waren in het fysieke geweld met aan weerszijden talrijke straffen duidelijk niet opgewassen tegen de Zwijndrechtsen. ‘We hadden thuis gewonnen, maar dit was wel een heel zware wedstrijd,’ meende aanvoerster Lineke Ouwendijk. ‘Daarbij komt dat zij vijf wissels konden inzetten terwijl wij twee mensen op de bank hadden zitten, waardoor wij het ook conditioneel nog moesten afleggen.’ De Zeehond antwoordde in het eerste kwart met de vroege 1-0 op de snelle gelijkmaker van Lotte Hoogland. Nadat De Devel weer op voorsprong was gekomen, werd een glaszuivere treffer van Lotte Hoogland bij 2-1 afgekeurd. ‘De scheidsrechter floot in het schot van Lotte af, dus keurde hij de goal ten onrechte af. Bij 2-2 ga je de tweede periode wel anders in,’ aldus Ouwendijk. De Devel wierp de wedstrijd in het derde kwart op slot door een door Lineke Ouwendijk veroorzaakte strafworp raak te schieten: 4-1. Coach Bart Erkelens zag in het derde kwart de rode kaart en de speelsters Germaine Verwoert en Stefanie van der Veen liepen in het laatste kwart tegen hun derde p-tje aan. Eva Hoogland ontbrak in de worstelpartij.

De Zeehond ’73 (vrouwen): Jennie Heskes; Germaine Verwoert, Lotte Hoogland, Marjon Ouwenbroek, Sharon van Veghel, Ursula Holzmann, Stefanie van der Veen, Lineke Ouwendijk, Josephine Stoel.