PFC blijft in zwaar weer verkeren

Sport 63 keer gelezen

Nieuwkoop – Het had zo mooi kunnen zijn voor PFC. De eersteklasser uit Geervliet, die het dit seizoen zo slecht doet, doordat op het laatste moment zoveel spelers de club vorig seizoen verlieten, moest zondag naar hekkensluiter Nieuwkoop. Een overwinning kon de voorsprong op de ploeg naar negen punten brengen. De formatie van Francis Janse ging echter onderuit met 3-1 en hierdoor is het gat nog slechts drie punten met de laatste plaats. Het was Bilal Amraoui die voor de openingstreffer zorgde, maar kort voor de thee kwam Nieuwkoop op gelijke hoogte. Na rust had de ploeg mogelijkheden, maar die gingen er niet in. Vervolgens kwam men op 2-1 en kreeg PFC opnieuw kansen op de gelijkmaker via Amroui en Patrick Pot. Toen die er niet in gingen was het een snelle counter van de thuisploeg die voor de 3-1 eindstand zorgde. ‘We komen op 0-1 mede dankzij de wind. Dan laten we toch nog voor rust de gelijkmaker toe. Het was lastig spelen met de wind. Na twintig minuten maken zij de 2-1 en krijg je nog kansen op een punt en wellicht meer. Die gaan er niet in. Dan een snelle aanval die je verder de das om doet. We hadden echt goede zaken kunnen doen’, zegt Francis Janse na afloop van het duel. De competitie ligt nu twee weken stil. Door de nederlaag staat PFC nu twaalfde met dertien punten. Een punt meer dan Poortugaal dat haar wedstrijd tegen koploper Magreb’90 afgelast zag worden. Het gat met de veilige plaatsen is zeven punten. Daar staat CVV Zwervers, dat op 2 maart de volgende tegenstander is van PFC.

Opstelling PFC: Wilfred Poley; Bekim Bajraktar; Patrick Pot; Levi Spencer Salamao; Miloud Bel Hassani; Ian de Jager (46 Rahine de Windt); Bilal Amraoui; Raoul Neral (70 Marlon Dandaré); Luc Lionahr; Milton Madja (75 Han Gürel) en Fabiënson Wiel.