The Hurricanes verliest prestigeduel

Sport 62 keer gelezen

Barendrecht: De basketballers van The Hurricanes zijn er niet in geslaagd om de derby tegen Binnenland 2 naar zich toe te trekken. De Spijkenissers werden in het eerste kwart met een achterstand van 29-8 op hun nummer gezet, krabbelden weliswaar weer op, maar verloren uiteindelijk met 94-75 (29-8, 19-31 (48-39), 24-21, 22-15). ‘We hebben onszelf een slechte dienst bewezen,’ stelde Maurice Goedhart na de ontluisterende nederlaag. ‘De spelers hebben na de nederlaag van vorige week tegen RZ (81-66, DR) een gesprek met elkaar gehad, elkaar gezegd hun best te doen, maar tegen Binnenland met een 29-8 achterstand uit het eerste kwart kwamen. Binnenland is een heel goede ploeg, met drie spelers die ook promotiedivisie spelen. Elke vrije worp en driemeterschot waren raak. Ik ben vervolgens in het tweede kwart gaan doorwisselen en dat pakte met een 19-31 score goed uit. Bovendien was de 48-39 achterstand bij rust te overzien.’ De coach van The Hurricanes zag zijn ploeg met een prima spelende topscoorder Maykandro Martis, die tegen zijn oude ploeg het onderste uit de kan haalde, ook in het derde kwart goed spelen. ‘Toch konden we het niet omdraaien omdat we verdedigend vooral onder het bord te kwetsbaar waren. Daarnaast waren we met onze acties ook niet altijd gelukkig. Maar een feit is dat het eerste kwart ons uiteindelijk de wedstrijd heeft gekost,’ aldus Maurice Goedhart. De mannen van The Hurricanes, die in de middenmoot van de Rayon eerste klasse A huizen, spelen aanstaande zaterdag om 20.30 uur in Den Oert tegen River Trotters.

The Hurricanes: Maykandro Martis, Mike Overdiep, Poupon Kaninda, Gareth Tsang, Osmir Girigorie, Marlon Naarden, René Cham, Cherano Tweeling, Jaynaro Polak, Rolf Schimmer, Musa