Afbeelding

Nieuwenhoorn (za) slaat zijn slag tegen SCO ‘63

Sport 115 keer gelezen

Nieuwenhoorn: De zaterdagvoetballers van SCO ’63 wonnen de laatste zes wedstrijden, kregen daarin niet één goal tegen en staan fier aan de leiding in de stand om de tweede periode. Kortom de mannen van Ronald van der Zalm waren klaar voor de kampioensconfrontatie tegen Nieuwenhoorn. Bovendien waren zij met een 1-6 nederlaag op Oostbroek belust op een revanche. De topper in de vierde klasse F eindigde uiteindelijk in een 2-1 (0-0) overwinning voor titelfavoriet Nieuwenhoorn. ‘We hebben een flinke slag geslagen nu ook SNS tegen Herkingen ’55 nog eens twee punten liet liggen. We hebben op basis van voetbalintentie en discipline verdiend gewonnen,’ stelde winnend trainer Ben Mierop zich na de kraker dik tevreden met de volle bak punten. ‘Wij hadden een punt verdiend,’ meende Ronald van der Zalm. ‘De scheidsrechter floot zwaar in het voordeel van Nieuwenhoorn. Marcel (Pieke, DR) brak in het begin van de wedstrijd door en werd onderuit gehaald. Die jongen van Nieuwenhoorn kreeg niet eens geel, waar rood op zijn plaats was geweest. Sherman (Concetion, DR) werd tien minuten voor tijd door de rechtsback van Nieuwenhoorn (Bram Poldervaart, DR) in elkaar geschopt, maar de scheids liet weten niets te hebben gezien, maar wilde ook niets van onze grens horen. Wij kregen de gele kaarten, maar die aanslag op Sherman werd niet bestraft. Nee, wij zijn flink benadeeld,’ aldus de teleurgestelde trainer van SCO ’63.

De topper in de vierde klasse F was het aanzien meer dan waard. Nieuwenhoorn probeerde de aanval via de combinaties te zoeken, terwijl SCO ’63 met drie spitsen gokten op de lange bal van doelman Jerome van Oosten tot achter de defensie van Nieuwenhoorn waarvan de snelle en behendige spitsen Sherman Concetion, Marcel Pieke en Zakaria Cheikh de vruchten moesten plukken. De Spijkenissers bezorgden de thuisclub een moeilijk eerste kwartiertje. Zo leek Marcel Pieke op weg naar de openingsgoal, maar werd nog voor de zestien onderuit geschoffeld door een Nieuwenhoornaar. ‘Dat had rood moeten zijn,’ vond Ronald van der Zalm. Nieuwenhoorn nam met goede pogingen van Ken Luyendijk, Shih-Fa Steehouder en Damiano Vaudo het heft stilaan in handen. Terwijl Ben Mierop zijn spelers tijdens de rust wees op zuinig balbezit en op te passen voor de snelle counters van SCO, daar gaf collega Ronald van der Zalm zijn spelers mee vooral vanuit de organisatie te blijven voetballen. Na ruim een uur spelen counterde SCO ’63 uit een afgeslagen hoekschop van Nieuwenhoorn via Marcel Pieke door naar een 0-1 voorsprong. Nieuwenhoorn liet het er niet bijzitten, zette bij de drie spitsen nog een extra mannetje bij. ‘Nieuwenhoorn moest, maar wij maakten vanuit de organisatie nauwelijks gebruik van de counterkansen.’ De thuisclub bleek gevaarlijk via de zijkanten, maar verder dan goede schietkansen voor Davy Mierop en Wesley Abbo en een kopkans voor Diego de Graaf kwam het niet. ‘Daarna had Davy een strafschop mee moeten krijgen nadat zijn standbeen onderuit was geschopt bij het indraaien.’ Tien minuten voor tijd kopte Wesley Abbo uit een voorzet van Timo Buijs de verdiende gelijkmaker tegen het garen: 1-1. ‘Daarna werd Sherman (Concetion, DR) onderuit geschopt, maar werd die speler niet bestraft.’ Na de afkoelingsperiode wilde SCO ’63 het punt koesteren, terwijl Nieuwenhoorn in de slotfase opging voor de volle buit. Twee minuten voor de officiële speeltijd stuurde Sander van Pelt op aangeven van Dennis Nijkamp de diepgaande Wesley Abbo de ruimte in waarop de vooruit geschoven verdediger zich met zijn tweede goal ontpopte als de absolute matchwinnaar: 2-1. Stefano Drenth verdraaide in de laatste minuut zijn knie, waarop de Spijkenisser met een zware blessure per ambulance werd afgevoerd naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Ploeggenoot Zakaria Cheikh werd tien minuten voor tijd gewisseld vanwege druk op de borst. ‘SCO ’63 heeft een goede ploeg, die lang niet heeft verloren. Daarom ben ik heel blij met de punten,’ aldus Ben Mierop. ‘Nieuwenhoorn was voetballend beter, maar had twee keer rood moeten hebben. Dat was bepalend voor de wedstrijd waarin wij een punt hadden verdiend. Nee, wij hebben geen illusies om kampioen te worden. De inzet is een periode,’ besloot Ronald van der Zalm. Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag aan de Schuddebeursedijk tegen Simonshaven en SCO ’63 neemt het aanstaande zaterdag op het sportpark Oostbroek op tegen Zwartewaal.

Nieuwenhoorn (za): Kevin van de Wijngaart; Bram Poldervaart (65. Diego de Graaf), Wesley Abbo, Dwight Preijll, Dennis Nijkamp; Ken Luyendijk (60. Vincent Hulshof), Damiano Vaudo, Sander van Pelt; Shih-Fa Steehouder (46. Timo Buijs), Davy Mierop, Tim van der Lijn.

SCO ’63 (za): Jerome van Oosten; Jasper Mulder, Michael Snijders, Arno van Lieshout, Bryan Roobol; Camillio Buskop (83. Stefano Drenth, 90. Reynold Moline), Bob Kloppenburg; Andrew van Hilst; Sherman Concetion, Marcel Pieke, Zakaria Cheikh (80. Heily Martis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant