foto's: Peter de Jong

Slordig SCO’63 verslaat Groeneweg

Sport 112 keer gelezen

Spijkenisse - SCO’63 heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de ontmoeting met Groeneweg. Het werd 4-3 voor de Spijkenissers, maar de manier hoe die tot stand kwam is vooral onrustig. Een kwartier voor het duel kon de wedstrijd doorgaan, omdat de kaarten bij grensrechter Edwin van de Pol lagen. Die was echter op vakantie en een familielid kon alsnog voor de kaarten zorgen. Alleen het kaartje van Mohamed El Kandoussi was er niet bij en kon hij niet spelen. Daarnaast wist ook niemand waar aanvoerder Dario Lara Olaya was. Niet te bereiken en ook niet afgemeld. ‘Wij weten niet waar hij is’, zegt trainer Koos Waslander vooraf. Op het veld was het voor rust vooral niet best. De gasten uit Zevenhuizen hadden mogelijkheden.

Na een klein kwartier zag Kevin Delgado Alves zijn bal gered worden door de doelman van de Zevenhuizers. Toen die uitschoot ging men verdedigend de fout in en was het Jos Pieter Hordijk die voor de 0-1 voor Groeneweg zorgde. Hierna waren er nog kansen voor Eckhardt, Erwin Hof, maar die kansen werden gepakt door doelman Marvelous Oron. Een klein half uur was er gespeeld met eigenlijk alleen nog een kans voor Clifford Robinson, maar doelman Hoogeveen redde goed. Vervolgens was het Gino Copabianco die vanaf een meter of twintig de bal snoerhard in de uiterste hoek schoot. Ondanks de gelijke stand kwam SCO’63 er niet goed uit. Gritter en Hof hadden nog kansen, maar Oron redde in twee keer. Ook stond Erwin Hof alleen voor de Spijkenisser doelman, maar schoot hij naast. Opvallende rol was er voor de Bossche scheidsrechter Caïro, die eigenlijk alles door liet gaan aan twee kanten en toch ruim vijf minuten bijtrok. Hierin was het Jazzley John met een mooi hakje die voor de 2-1 voorsprong zorgde voor SCO’63. Na de thee wisselde Koos Waslander twee keer en na een voorzet van Erwin Hof was het Winston Helder die de bal achter de eigen doelman schoot. Twee minuten later kwam SCO’63 opnieuw op voorsprong toen John zijn tweede treffer op aangeven van Clifford Robinson scoorde. Na een uur spelen was het na een corner van Groeneweg, Maurice Eckhardt die voor de 3-3 zorgde. Hierna kregen de gasten onder meer nog kansen via Hordijk, Eckhardt en Roos, maar de bal ging niet in het doel. Vervolgens werd een treffer afgekeurd. Een corner werd genomen en binnen geschoten, maar arbiter Caïro annuleerde de treffer, hij was nog in gesprek met een speler van SCO’63. Kort hierna beging Gino Copabianco een overtreding wat hem geel opleverde. Omdat hij direct de bal na een gesprek met de leidsman weggooide kreeg hij direct zijn tweede gele, en dus rode kaart, voorgehouden. Zeven minuten voor het einde was het een vrije trap van ruim twintig meter die verkeerd werd beoordeeld door doelman Johan Hoogeveen en hierdoor dwarrelde de bal alsnog in het doel en was het feest voor de Spijkenissers.

Het was de laatste tijd onrustig bij SCO’63. Gelukkig voor de club is een nieuw bestuur bijna drie weken geleden aangesteld onder leiding van Les Kreik. Hierdoor moet de rust weer wat terugkomen. Op het veld mag het natuurlijk niet gebeuren dat iemand de kaarten heeft en niet aanwezig is. Hierdoor mocht een speler niet in actie komen. Ook komt een aanvoerder zomaar niet opdagen. ‘Het is inderdaad wat onrustig. Weet niet waar Dario Lara Olaya is op dit moment. We spelen voor rust ook niet goed. We geven teveel kansen weg. Hierdoor helpen we hen in hun spel. Het werd voor rust ook niet beter. Na rust hadden wij de betere kansen. Toch komen ze terug. Het is inderdaad niet goed achterin, maar we misten natuurlijk een laatste man en ik mocht iemand kort voor tijd niet opstellen. We winnen uiteindelijk op een gelukkige manier’, zegt Koos Waslander na het duel. Door de overwinning staat de ploeg nu zesde in de competitie. Zondag staat het regiotreffen met OVV op het programma.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Caïro uit Den Bosch gaf twee keer geel aan Gino Capobianco (SCO’63).

15 Jos Pieter Hordijk 0-1

28 Gino Capobianco 1-1

45+4 Jazzley John 2-1

49 Winston Helder (e.d.) 2-2

51 Jazzley John 3-2

60 Maurice Eckhardt 3-3

83 Melvin Schouiten 4-3