Vovero overtreft zichzelf tegen Volley Voorne

Sport 82 keer gelezen

Oostvoorne: De volleybalsters van Vovero hebben een huzarenstukje afgeleverd door met 1-3 (24-26, 25-16, 17-25, 22-25) af te rekenen met het hoog geplaatste Volley Voorne. Het was een spannende regioderby in de Oostvoornse Meanderhal. Vovero werd in de eerste set aanvankelijk op achterstand gezet, maar eenmaal rond de 20 punten bogen de Rozenburgsen de achterstand in een zinderende finale om in een 24-26 setwinst en de voorsprong: 0-1. De Waterwegbewoonsters gingen met een goed gevoel de tweede set in, maar liepen mede door een serviceserie een 16-8 achterstand op en uiteindelijk met 25-16 setverlies: 1-1. ‘Dat was onnodig, zijn de derde set met een heel andere instelling in gegaan. We namen snel een verschil van 4 punten en hebben dat goed uitgebouwd naar 17-25. Sharon (Breukel, DR) stond met goede passes bij menig punt aan de basis,’ aldus coach Madelon Spee. Vovero was met een 1-2 voorsprong gebrand om ook de vierde set in de wacht te slepen, want zij namen aan het begin van de set een comfortabele 1-5 voorsprong. Het zou een heel spannende set met wisselende kansen worden, want de equipe van Madelon Spee keek vervolgens tegen een 13-11 achterstand aan, maar veerde weer op en zag de rollen met 12-17 weer omgedraaid. Volley Voorne kwam toch weer terug op gelijke hoogte (22-22) waarop Maartje de Groot de set en daarmee de wedstrijd met een ace uiteindelijk uit sloeg: 22-25 (1-3). ‘We hebben de punten heel hard nodig om bij de tiende plaats weg te blijven. Deze overwinning was dan ook meer dan welkom en verdiend. We hebben al een tijdje het gevoel er tegenaan te zitten, maar nu wisten we de zenuwen te bedwingen en het ook af te maken,’ aldus Madelon Spee. Maaike van der Meulen ontbrak in het team vanwege een slijmbeursontsteking in beide schouders. Monique Oldenburg was een goede vervangster. Vovero bezet in de regio eerste klasse A de negende plaats. De Rozenburgsen spelen aanstaande zaterdagavond om 20.00 uur in de Rozet de belangrijke wedstrijd tegen het laaggeplaatste Move4U.

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin (aanvoerder), Petra Romeijn, Maartje de Groot, Nienke Pranger, Sharon Breukel, Monique Oldenburg.