Afbeelding

Rozenburg en SC Botlek bieden spektakel

Sport 85 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg en SC Botlek hebben het publiek op het sportpark West een waar spektakel voorgeschoteld. De ploegen, die onderin de derde klasse D huizen, beëindigden het duel in 3-3 (0-2). SC Botlek, dat het moest stellen zonder de zojuist uit het ziekenhuis ontslagen trainer Rinus Schrijver, kwam al na vijf minuten spelen met tien man te staan, toen Kevin Michilsen de doorgebroken Nick de Bil onderuit haalde en de scheidsrechter niets anders kon doen om de Spijkenisser de rode kaart voor te houden. De tien Botlekkers, die al na drie minuten spelen door een treffer van Nasser Abdalla met 0-1 leidden, bouwden de voorsprong door treffers van Sevket Kasaroglu en een benutte strafschop van Nasser Abdalla, na het neerleggen van John Ackon, zelfs uit tot 0-3. ‘Rozenburg begon va-banque te spelen en we kregen het door die eerste goal (Elroy van Seventer, DR) wel heel erg zwaar. De vermoeidheid brak de ploeg, die zich helemaal leeg had gevochten, op en we mochten nog blij zijn dat we met 3-3 het einde haalden,’ aldus elftalleider Dan Blokland. Rob Vuik wist eigenlijk niet of hij wel blij moest zijn. ‘Op basis van het laatste halfuur hadden we moeten winnen, maar over de hele wedstrijd zou dat zwaar onverdiend zijn geweest,’ meende de trainer van Rozenburg. ‘Laat duidelijk zijn dat SC Botlek een goede ploeg heeft, maar we mogen het tegen tien man nooit zover laten komen. We stonden al achter, dus hadden we de mouwen op moeten stropen, maar bleken gewoon niet scherp genoeg. Maar wat er in het laatste halfuur gebeurde, blijft voor mij ook een raadsel, want dat heb ik in mijn voetbalcarrière zelfs niet eerder meegemaakt.’ Yoeri Bak en Nick de Bil schoten hun ploeg naar respectievelijk de 2-3 en de gelijkmaker: 3-3. Earl Starke (SC Botlek) kreeg een minuut voor tijd zijn tweede gele kaart. ‘We hadden toen de kans om de overwinning in de laatste tien minuten naar ons toe te trekken. SC Botlek liep op de laatste benen, maar wij (Jordie de Groot, Yoeri Bak en Reinaldo van Emmerik, DR) misten riante mogelijkheden. We hebben een punt gepakt, dus zullen we er aanstaande zaterdag in en tegen Hellevoetsluis tegenaan moeten. We moeten winnen om afstand te nemen,’ besloot Rob Vuik. ‘Het is een knotsgekke competitie waarin alle ploegen dicht bij elkaar staan. Wij zullen zaterdag op De Brug moeten winnen van CWO om weer wat lucht te krijgen,’ aldus Dan Blokland. SC Botlek 2 behaald afgelopen zaterdag de tweede periodetitel

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Gerson Almeida (46. Rudy Fortes), Elroy van Seventer, Gene Overkleeft, Eric Don; Yoeri Bak, Stefan van Es, Jeroen van Baalen; Jordie de Groot; Reynaldo van Emmerik, Nick de Bil.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Earl Starke, Kevin Michilsen, Dave Leurs, Patrick Klaris; Jordy de Winter (65. Tim Oppong), John Lopes Cruz, Mitco Milojevic (70. Glenn Meeles); Sevket Kasaroglu; Nasser Abdalla, John Ackon.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant