Bernisse kan koploper OKK niet bijbenen

Sport 65 keer gelezen

Hardinxveld-Giessendam: De volleyballers van Bernisse zijn er in de Wielewaalhal in Hardinxveld-Giessendam niet in geslaagd om een set af te pakken van OKK ’70. De koploper in de regio eerste klasse A stuurde de Bernissers met een 4-0 (25-10, 25-16, 25-21, 25-13) nederlaag terug naar Heenvliet. ‘OKK was gewoon een maatje te groot,’ berustte playing/coach Edwin Ooms zich in de ingecalculeerde nederlaag. Bernisse, dat het moest stellen zonder Freddy Koetse, werd met een 8-0 achterstand in het begin van de eerste set met de neus op de bekende feiten gedrukt en kreeg ook geen kans het eerste deel te doen kantelen; 25-10 (1-0). De bezoekers krabbelden in set twee weer op, namen brutaal een 7-10 voorsprong. ‘We hebben tot 20-16 aardig meegedaan, maar daarna serveerden zij de wedstrijd met 25-16 uit.’ Bernisse keek in de derde set al snel tegen een 6-0 achterstand aan, maar lieten de koppies niet hangen, want zij kwamen puntje bij puntje dichterbij, maar konden het setverlies toch niet van zich afwenden: 25-21 (3-0). Het team van Edwin Ooms pepte zich nog één keer op, liep mee naast OKK tot 8-8, maar daarna bleek het kruit toch verschoten: 25-13 (4-0). ‘OKK heeft een goed team met lengte, waartegen weinig eer te behalen was.’ Bernisse, dat de achtste plaats bezet in 1A, speelt aanstaande zaterdagavond in De Witte Oliphant om 19.30 uur de belangrijke degradatiederby tegen Volley Voorne

Bernisse (mannen): Edwin Ooms, Sander van Linschoten, Cor de Gier, Jacco Zaal, Bas Vermeul, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap.