Zuidland schiet niets op met gelijkspel tegen Drechtstreek

Sport 75 keer gelezen

Zuidland: Zuidland is in een rechtstreekse degradatieconfrontatie tegen naaste concurrent Drechtstreek niet verder gekomen dan een 3-3 (3-3) gelijkspel. De Zuidlanders moesten winnen om de aansluiting met zowel Drechtstreek, Zaamslag als De Zwerver te hervinden. ‘Nu scoren we wel, maar laten we het verdedigend weer afweten,’ baalde Tom Larssen. De beide teams voerden voor het publiek op Groot-Nibbeland in het rechtstreekse degradatieduel in de eerste klasse C een waar spektakel op. Zo wees het scorebord na één minuut en 22 seconden door een benutte vrije trap van Robin van Buuren een 1-0 voorsprong aan. Precies 1.23 minuten later was het al weer 1-1. ‘Ongelooflijk dat je direct na de 1-0 door concentratiegebrek de 1-1 over je heen laat komen.’ Zuidland bleef de betere ploeg, maar scoren bleek ook tegen de Drechtenaren het grote manco. Toch kwam het halverwege weer op voorsprong door een treffer van Clint van de Veerdonk: 2-1. Maar ook nu bleek de feestvreugde van héél korte duur, want een minuut later lag de tweede Drechtstreekse goal in het mandje achter doelman Robin van Leeuwen: 2-2. ‘Vijf minuten voor rust namen de “blauwen” weer een voorsprong door een goede individuele actie van Jeffrey Duijnstee (3-2), waarop de spits met een gapend gat voor zich de kans op 4-2 liet liggen. De klap kwam daardoor des te harder aan, toen de bezoekers op slag van rust voor de derde keer langszij kwamen: 3-3. ‘Maak Jeff die bal, ga je met een lekker gevoel de rust in en kan je in de tweede helft vervolgens genieten. Zuidland voerde ook in de tweede helft de boventoon, maar Runell Martis en Jeffrey Duijnstee verzaakten de score op te voeren. Na twintig minuten spelen kwam ook Drechtstreek weer opzetten en had Zuidland kort voor tijd het geluk dat het niet tegen een nieuwe zeperd opliep. ‘Ploegen als Drechtstreek, Nieuw-Lekkerland en Zaamslag horen gewoon onder ons te staan, maar een feit is dat wij onderaan staan in de eerste klasse C. Nogmaals, wij scoren, maar door slap verdedigen krijg je ook veel tegen en heb je dus nog weinig. Het houdt gewoon niet op. Het wordt er met de komende tegenstanders Heerjansdam zaterdag uit en vervolgens Spijkenisse thuis niet eenvoudiger op. We gaan er tegen Heerjansdam de druk afhalen, lekker vrijuit voetballen en dan zien we wel,’ aldus Tom Larssen.

Zuidland: Robin van Leeuwen; Mark Snijder, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Robert Michilsen (78. Romeo Rommy), Maurice Wolters, Robin van Buuren; Runell Martis, Jeffrey Duijnstee, Clint van de Veerdonk (70. Ramon van de Bie).