Foto's: Peter de Jong

SCO ’63 (za) doet uitstekende zaken tegen NTVV

Sport 149 keer gelezen

Spijkenisse: De zaterdagvoetballers van SCO ’63 hebben afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een 2-0 (2-0) overwinning behaald tegen NTVV. Daarmee hebben de Spijkenissers betreffende de titel in de vierde klasse F uitstekende zaken gedaan, want bij het zien van het uitslagenlijstje constateerde Ronald van der Zalm dat SNS in de hervatting van de competitie met 1-2 had verloren van SNS. SCO ’63 staat nu samen met SNS op de gedeelde tweede plaats op drie punten van koploper Nieuwenhoorn en is nu ook de nieuwe ongeslagen leider van de tweede periode waarin het in zes wedstrijden zelfs geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. ‘Het jaar is voor ons prima begonnen. Ik ben zaterdag tegen Nieuwenhoorn benieuwd. Wij hebben de organisatie nu staan, mogen best wat meer scoren, want we laten nog teveel liggen. Nieuwenhoorn schijnt wat minder te draaien. Zegt me niet zoveel. Wij zullen uit moeten gaan van onze eigen krachten en dan zien we wel hoever we kunnen komen. Het zal in elk geval een heel andere wedstrijd gaan worden als het debacle van 1-6 thuis,’ aldus de strijdlustige trainer van SCO ’63. De Spijkenissers hadden de wedstrijd tegen NTVV op Oostbroek goed onder controle, liet enkele goede kansen liggen. Na krap twintig minuten spelen was het wel raak, toen Zakaria Cheikh een crosspass van Mitchell Boonstoppel controleerde, de zestien binnendrong en vervolgens als slotakkoord uithaalde voor 1-0. Vier minuten later wierp Mitchell Boonstoppel de wedstrijd al in het slot door een aangever van Jasper Mulder tegen het garen te jagen: 2-0. ‘We hadden de eerste helft onder controle en hebben op de juiste momenten de doelpunten gescoord. De tweede helft was minder, maar hadden we het qua kansen beter moeten uitspelen,’ besloot Ronald van der Zalm. SCO ’63 gaat aanstaande zaterdag naar het sportpark aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis voor de topper om 14.30 uur tegen Nieuwenhoorn

SCO ’63 (za): Jerome van Oosten; Jasper Mulder, Michael Snijders, Marcel Pieke (foto), Bryan Roobol; Camillio Buskop, Bob Kloppenburg (85. Joshua Ravenaeu); Andrew van Hilst; Sherman Concetion (65. Heily Martis), Mitchell Boonstoppel, Zakaria Cheikh.