Afbeelding

Kerststemming

Actueel 110 keer gelezen

Rozenburg - Breng 2 koren bij elkaar, zet er een harmonie orkest naast en maak het af met een soliste en alle elementen voor een kerstig concert, zijn aanwezig. Het was voor muziekvereniging UDI, immers even geleden dat iets dergelijks was georganiseerd. Het bestuur vond het daarom weer eens tijd. De contacten met andere muziek-en zang verenigingen worden altijd warm gehouden en ook soliste José Bosschers is alweer een tijdje een goede bekende. Het koor van de St. Jozef parochie en de Cantorij van de Protestantse kerk lieten zich leiden door Frans Gort, die muzikaal zijn mannetje staat en die in elk geval alles waar zwarte en witte toetsen op zitten, de baas kan. Het instuderen van koorstukken is voor hem ook geen probleem. Het orkest van UDI staat alweer enige tijd onder leiding van Nick Caris en voor deze avond was ook hij present.

Het programma bood een mooie afwisseling van koorstukken, begeleid door orgel of orkest, en muzikale stukken door het orkest. In het programma zat een opbouw naar een lied dat ten gehore werd gebracht door José Bosschers, waarbij zij werd ondersteund door de koren en de begeleiding door het orkest werd verzorgd.

De afwisseling bood naast de Bach, Bartholdi en Gounod stukken ook bekende populaire kerstnummers, zoals Have yourself a merry little christmas en Sleigh Bells Jingling. Een vertolking van The Christmas Song door José begeleid door Tim Quak op piano en een combo van blazers Mark Loggen, Rudie Troost, Michel Mookhoek en Nick Caris en slagwerker Michel Mookhoek paste mooi in de sfeer van deze avond. Het geheel werd opgeluisterd door de projectie van beelden in de kerstsfeer op de wand achter het podium. Na afloop werd er door deelnemers en publiek gezellig nagepraat in de achterzalen van het theater en zo kon iedereen in de juiste stemming aan de kerstdagen beginnen. Foto’s zijn te vinden op de website van UDI: www.udi-rozenburg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant