Afbeelding

ANWB: Rotterdam staat vast in avondspits

Actueel 99 keer gelezen

Regio - Het aantal files in de regio Rotterdam is het afgelopen jaar toegenomen met 5 procent. Vooral in de avondspits stond het verkeer vaker stil. De trajecten A15 Brielle - Vaanplein en A20 Kleinpolderplein - Terbregseplein scoren het hoogst in de file top 10. De stijging is opmerkelijk aangezien de totale filezwaarte in Nederland in 2013 met 8 procent opnieuw afnam. Verbeterde infrastructuur en goede weersomstandigheden hebben hieraan bijgedragen.

Op de wegen rond Rotterdam had het verkeer het afgelopen jaar veel hinder van files. Zowel in de spitsuren als overdag nam de vertraging toe. Rijkswaterstaat werkt volop aan de verbetering van de infrastructuur. De A15 wordt tussen de Maasvlakte en knooppunt Vaanplein verbreed en het ontbrekende deel van de A4 tussen Delft en Schiedam wordt aangelegd. Sinds 3 november rijdt het verkeer op de A15 van Europoort naar Rotterdam vanaf Hoogvliet tot voorbij het knooppunt Benelux over een nieuwe snelweg richting het Vaanplein. De nieuwe hoofdrijbaan en de parallelweg zijn klaar. Door het doorgaande - en het bestemmingsverkeer te scheiden verwacht Rijkswaterstaat dat files op de A15 zullen afnemen. Er wordt immers minder in en uitgevoegd. De verbreding van de A15 tussen Europoort en het Vaanplein is pas eind 2015 helemaal klaar. In totaal komt er 85 km asfalt bij en wordt er een nieuwe Botlekbrug gebouwd die breder en hoger is. 

De filezwaarte is nog lang niet op het niveau van voor de economische crisis. Ten opzichte van de gemiddelde filezwaarte over de afgelopen zeven jaren stond er in 2013 40 procent minder file. 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant