Afbeelding

Onderzoek naar herrie Calandbrug

Actueel 166 keer gelezen

Rozenburg - Maar liefst veertig Rozenburgers zijn naar de Raad van State gestapt omdat ze schadevergoeding willen hebben. Hun huizen zijn in waarde gedaald door de geluidsoverlast die ze ervaren van de Calandbrug. Minister Schultz van Haegen is van mening dat het verband tussen de schade en de goederentreinen die over de Calandbrug rijden ontbreekt. De rechtbank oordeelde eveneens dat er geen rechtstreeks verband bestaat en wilde daarom de vergoeding niet opleggen.

De Raad van State vindt dat er een vergelijking gemaakt moet worden tussen de oude situatie en de huidige situatie qua geluidsbelasting. Hoe hoog te geluidsbelasting is, is niet van belang.  Uit dat onderzoek moet blijken of het Havenspoorlijnproject, als onlosmakelijk onderdeel van de Betuweroute, tot een planologische verslechtering heeft geleid met een waardevermindering van de woningen als gevolg.

De minister van Infrastructuur en Milieu moet binnen 20 weken na verzending van de uitspraak de uitslag van het onderzoek bekend maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant