Afbeelding

Gewijzigde route gevaarlijke stoffen

Actueel 66 keer gelezen

Regio - Tot medio december 2014 wordt de route voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en hoge voertuigen (hoger dan 4.20 m) op de A15 vanaf Rozenburg tot aan de Botlekbrug afgesloten. Deze afsluiting ter hoogte van het Hartelkruis is nodig voor de bouw van de brugopritten voor nieuwe Botlekbrug in De A15. Er is voldoende werkruimte nodig om deze opritten aan te leggen. Voertuigen die gevaarlijke stoffen vervoeren en hoge voertuigen worden tijdens deze periode omgeleid via alternatieve routes.

Hoe ziet de gewijzigde gevaarlijke stoffenroute eruit?
Routeplichtige transporten van gevaarlijke stoffen die vanaf de Maasvlakte komen worden bij afrit 15 Rozenburg de A15 afgeleid. Vervolgens rijden zij via de Botlekweg, Oude Maasweg en het Oude Maaspad naar de huidige Botlekbrug. Vanaf hier vervolgen ze hun weg via de bestaande gevaarlijke stoffenroute. De gewijzigde gevaarlijke stoffenroute is ter plekke aangegeven met borden.

Hoe ziet de gewijzigde route voor hoge voertuigen (hoger dan 4.20 m) eruit?
Hoge voertuigen (hoger dan 4.20 m) worden omgeleid via afrit 16 Spijkenisse. Vervolgens rijden zij via de Hartelbrug en de Groene Kruisweg (N218) naar rotonde Baljuwplein. Hier keren ze en nemen dezelfde weg terug. Vanaf de Hartelbrug volgen zij de borden Gevaarlijke stoffenroute via de Botlekbrug. De omleiding is ter plekke aangegeven met borden (omleidingsroute V). De verbinding naar de gevaarlijke stoffenroute vanuit Spijkenisse (via de Hartelbrug) blijft tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant