Afbeelding

Maak kans op vogel overwinteringspakket

Actueel 67 keer gelezen

De meeste mensen zijn pas in het voorjaar bezig met het ophangen van nestkastjes. Logisch, want in die periode leggen vogels hun eerste eitjes. Wat voor veel velen nog onbekend is, is dat tuinvogels de nestkastjes ook in de koude herfst- en winterperiode nodig hebben! Juist in het najaar maken de vogeltjes dankbaar gebruik van nestkasten als slaapplekje om de koude winternachten te doorstaan. Ook bij gure en barre weersomstandigheden gebruiken ze de kastjes als schuilplek. Vergeet dus niet om bestaande nestkastjes even te inspecteren en schoon te maken, of hang een nieuw kastje op als u er nog geen hebt. U wilt toch ook dat de vogeltjes er warm bij zitten deze winter?

Wat kunt u nog meer doen om de vogeltjes de winter door te helpen? U leest het in het Vivara handboek, boordevol tips en ideeën van Vogelbescherming Nederland. Gratis aan te vragen op www.vivara.nl/catalogus

Wilt u kans maken op een vogel overwinteringspakket t.w.v. € 100,--, ga dan naar www.vivara.nl/wbspijkenisse en misschien helpt u de vogels deze winter luxe overwinteren. U kunt reageren tot 6 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant