Afbeelding

Handtekeningen voor behoud Bernissesteyn

Actueel 96 keer gelezen

Abbenbroek - De 13 verzorgings- en verpleeghuizen die Careyn onder haar hoede heeft, worden het hardst getroffen door de reorganisatie die binnen de zorgverlener uitgevoerd wordt. Met ingang van 2014 worden geen nieuwe indicaties meer afgegeven voor verzorgingshuiszorg. Afhankelijk van de omstandigheden gaat Careyn de verzorgingshuizen sluiten dan wel geschikt maken voor verpleegzorg of zelfstandig wonen in combinatie met extramurale zorg.

4000 handtekeningen
Careyn heeft bekend gemaakt het pand in 2017 te willen sluiten. De medewerkers van Bernissesteyn zijn een handtekeningenactie begonnen en hebben een petitie opgesteld om het verzorgingstehuis open te houden.  Volgens de opstellers van de petitie is dat onverantwoord en zij vragen dan ook de beslissing terug te draaien. ‘De regering stelt regels op maar realiseert zich niet waartoe hun besluiten leiden’.  De 4000 handtekeningen zijn dinsdagavond overhandigd aan burgemeester Bouvy-Koene.

Maaltijdverstrekking
De burgemeester geeft aan dat er contact gezocht is met Careyn naar aanleiding van de geruchten over de sluiting van de keuken. Zij heeft van de regiomanager de verzekering gekregen dat er een oplossing gezocht wordt voor de maaltijdverstrekking voor de keuken dicht gaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant