Afbeelding

De Vliegerdt vecht door

Actueel 80 keer gelezen

Abbenbroek - De ouders en leerkrachten van obs De Vliegerdt in Abbenbroek doen er alles aan om de school voor Abbenbroek te behouden. Zonder school is er geen leefbaarheid. ‘De school is HET hart van ons dorp’, hield Wilma Schout de gemeenteraad tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar voor.

Primo is voornemens  De Vliegerdt te laten fuseren met De Tweespan in Heenvliet. De MR van De Vliegerdt heeft maandag deze fusie afgewezen. Zij ziet voldoende mogelijkheden voor het voortbetaan van de school, maar daar wordt volgens de ouders niet naar gekeken door Primo die in Heenvliet uiteindelijk wil komen tot één schoolgebouw, i.p.v. de twee scholen die er nu staan.

In januari wil de gemeente een mini-conferentie beleggen waarbij  alle partijen die bij de school betrokken zijn, maar ook externe partijen zoals het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Onderwijs en vertegenwoordigers uit kleine kernen elders in het land met vergelijkbare problemen met elkaar in gesprek gaan  om gezamenlijk tot een oplossing te komen waarbij onderwijs en leefbaarheid in balans zijn.


Primo heeft laten weten geen uitspraken te willen doen omdat ze te maken heeft met ouders en de wettelijke vertegenwoordigers van de scholen, maar wil wel benadrukken dat ze niet op voorhand zegt dat de school dicht moet.  Ze wil in gesprek met de MR om te komen tot een duurzame oplossing.

Meer over de strijdlust van de ouders leest u volgende week in de papieren versie van Weekblad Bernisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant