Rozenburg kan stijgende lijn tegen Strijen niet vasthouden

Sport 42 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg is er niet in geslaagd om de opgaande lijn na overwinningen tegen Bolnes en Pernis tegen Strijen door te trekken. De mannen van Rob Vuik verloren de wedstrijd op het sportpark West met 2-4 (1-2). ‘Ten opzichte van de twee laatste wedstrijden waren we nu veel minder en dat is zonde,’ gaf de trainer van Rozenburg aan dat zijn team niet van Strijen had hoeven te verliezen. Rozenburg nam na twintig minuten spelen de leiding door een treffer van Rudy Fortes. Tien minuten later was de stand weer gelijk door Aaron Peres Maria. De thuisclub stapelde vervolgens fout op fout en dat leverde voor de gong ook nog eens een goal op van Michael Slingerland: 1-2. Rozenburg probeerde de bakens in het tweede deel te verzetten, kreeg ook diverse kansen op de gelijkmaker, maar Nick de Bil, Atif Boujddayn en Eric Don lieten uitstekende kansen op de gelijkmaker liggen. Wat Rozenburg verzaakte, daar sloeg Strijen in de counter na een goed uur spelen keihard toe door Aaron Peres Maria: 1-3. Rob Vuik bracht vervolgens Gene Overkleeft in het veld voor Jeroen van Baalen en schoof Jordie de Groot een linie door om meer power in de wedstrijd te brengen. Rozenburg kreeg tien minuten voor tijd een strafschop toegewezen na vasthouden binnen de zestien van Atif Boujddayn, waarop Yoeri Bak vanaf elfmeter voor de gelijkmaker tekende: 2-3. De Rozenburgse troepen werden vervolgens naar het front verwezen, want daar moest het gebeuren. Jordie de Groot had pech met een schot op de lat en was daarna te sociaal om de bal in uitstekende positie naar een kansloze medespeler af te leggen. Jan Jaspers maakte in blessuretijd namens Strijen een einde aan de wedstrijd: 2-4. ‘Het is jammer dat we in de laatste thuiswedstrijd van het jaar niet hebben laten zien wat we in de voorgaande twee wedstrijden hebben gepresteerd. Daarbij blijft het jammer dat we zoveel kansen blijven missen. We gaan ons tijdens de winterstop met een trainingskamp in Maastricht en een oefenwedstrijd tegen Spartaan ’20 zodanig voorbereiden zodat we in de tweede seizoenshelft goed voor de dag zullen komen.’

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Gerson Almeida, Elroy van Seventer, Jordie de Groot, Rudy Fortes; Yoeri Bak, Stefan van Es, Jeroen van Baalen (70. Gene Overkleeft), Eric Don; Nick de Bil, Atif Boujddayn.