Foto's: Ben van Bloppoel

Bernisse haakt aan in middenmoot

Sport 79 keer gelezen

Heenvliet: Bernisse heeft afgelopen zaterdag een belangrijke 3-2 (1-1) overwinning behaald tegen Herkingen ’55. De formatie van Peter Hoek nestelde zich daarmee wat steviger in de brede middenmoot van de vierde klasse F. ‘Als we zaterdag bij Melissant winnen, kunnen we een mooie stap maken en kan het toch nog leuk worden,’ stelde de trainer van Bernisse terecht. De wedstrijd op het sportpark langs de Groene Kruisweg bood weinig opwindendst, kansen deden zich nauwelijks voor. Na twintig minuten spelen namen de Herkingers een 0-1 voorsprong. Bernisse, dat weer kon beschikken over Rick Onderstal, liet het er niet bij en zocht vervolgens de kortste weg naar het vijandelijke doel. Dat leverde tien minuten voor rust de verdiende gelijkmaker op van Michel Hiwat: 1-1. Vlak na rust leidde het Bernisser offensief tot de voorsprong, toen Michel Hiwat op het randje van buitenspel de meegekomen Michael van der Velden bediende: 2-1. De ineens levendige wedstrijd was zeker nog niet ten einde, want halverwege trok Herkingen de plooien weer glad: 2-2. Tien minuten voor tijd luidde Niels Molendijk het Bernisser oliebollenfeest in door de winnende treffer in het Herkingse doel te deponeren: 3-2

Bernisse: Mitchel Dekker; Tim de Groot (75. Joris Bontebal), Niels Molendijk, Roman Ardon, Jean Paul Kers; Frank Noordzij, Erik Hoek, Admir de Kok (65. Rick Onderstal), Youri Dubois (48. Jordy van den Berg); Michael van der Velden, Michel Hiwat.