Vovero doet uitstekende zaken tegen Spirit

Sport 70 keer gelezen

Barendrecht: De volleybalsters van Vovero hebben afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door de staartwedstrijd in de regio eerste klasse A met een 0-4 (13-25, 13-25, 18-25, 22-25) overwinning tegen Spirit 2 af te sluiten. De Rozenburgsen zijn met de volle buit van vijf punten van de laatste plaats gestegen naar de negende plaats, boven de fatale streep. ‘De overwinning was een goede afsluiting van het volleybaljaar,’ stelde coach Madelon Spee zich gelukkig met de broodnodige punten. ‘Deze overwinning was ook goed voor het zelfvertrouwen, dat we het ook nog kunnen.’ Vovero ondervond in de Barendrechtse sporthal Vrijenburgpoort vooral in de eerste twee sets nauwelijks tegenstand. ‘Het ging wel heel erg makkelijk. Dat hield ook in dat we het hoofd erbij moesten houden om niet verrast te worden. In de vierde set stonden we met 12-8 achter, maar na de time-out boog Maartje de Groot met een serviceserie van zes punten de achterstand om in een voorsprong waarna we de laatste set ook rustig uitspeelden.’ Nienke Pranger eiste een hoofdrol voor zich op, want zij stond niet alleen als een blok, maar was ook aanvallend uitstekend op dreef. Vovero komt op 11 januari voor het eerst weer in actie in De Rozet tegen Flits

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin (aanvoerder), Petra Romeijn, Maartje de Groot, Maaike van der Meulen, Nienke Pranger, Sharon Breukel.