Afbeelding

Spijkenisse en SHO houden elkaar in evenwicht

Sport 67 keer gelezen

Oud-Beijerland: Het affiche “SHO – Spijkenisse, Sportpark Kikkershoek, Oud-Beijerland, aanvang 14.30 uur” misstond niet, want de topper in de eerste klasse C tussen de leiders SHO en Spijkenisse draaide uit op een ware kraker. De Spuiderby eindigde in 2-2 (0-0) en daar konden beide kampen vrede mee hebben. ‘Hier speelden twee ploegen, die opgingen voor de winst, dus mag je rustig stellen dat de uitslag over de hele wedstrijd gezien terecht was,’ aldus Peter Wubben. SHO drong met de makkelijk scorende spitsen Henk Roeland en Geert Bakker fel aan, maar de Spijkenisser defensie hield de Beijerlanders uit de buurt van doelman Dyron Bijl., die slechts in actie hoefde te komen op een kogel van Geert Bakker.

De bezoekers, dia aantraden zonder de geschorste Eric Polet en de geblesseerden Breuklin Almeida, Stefano Zevenbergen en John Lugtenburg, konden echter eveneens geen opening vinden in de Beijerlandse defensie. ‘Ik heb tijdens de rust gezegd met wat meer overtuiging naar de goal van SHO te spelen.’ Dat plannetje had SHO kennelijk ook bedacht, want na twee minuten spelen joeg Geert Bakker de bal achter de kansloze Dyron Bijl: 1-0. Na ruim een uur spelen werd Spijkenisse verdediger Jeffry Schenk binnen de zestien onderuit gehaald door aanvoerder Cees Nobel, waarop Ruperto Dorothea het hoofd koel hield door de kalktrap langs doelman Raymon Kuipers te jagen: 1-1. Spijkenisse wilde meer, ging op jacht naar de zege, maar nadat Dorothea in riante positie voorlangs schoot, verzuimde Lennart Krijger een kwartier voor tijd de bal weg te ruimen, waarop Henk Roeland de rebound van Roy Fernades op het lichaam van Dyron Bijl alsnog in het doel ramde: 2-1. Spijkenisse liet het er niet bij en sloeg alsnog toe. Emir Jasarevic zag zijn schot na een prima actie gekeerd worden door Raymon Kuipers, maar invaller Julien Gret was er als de kippen bij om de rebound alsnog langs de doelman te werken: 2-2. Sliedrecht dat met 1-0 de burenruzie won van Alblasserdam was de lachende derde en staat nu op drie punten van de leiders. Spijkenisse benut de winterstop in het weekend van 11 januari met een trainingskamp op Papendal

Spijkenisse: Dyron Bijl; Lennart Krijger, Jesse Schotman (78. Julien Gret), Delrencio dos Reis, Jeffrey Schenk; Shane van den Engel, Djoemian Sarkam, Emir Jasarevic; Ruperto Dorothea, Jazzy Adams, Elwin Spoel (73. Jorn Berkelaar).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant