Volleybalsters Spivo in hol van de leeuw langs Meerkerk

Sport 83 keer gelezen

Meerkerk: De volleybalsters van Spivo hebben een knappe 2-3 (25-19, 25-27, 25-18, 22-25, 8-15) overwinning behaald op Volley Meerkerk ’95. De Spijkenisser volleybalformatie speelde in De Linde, toch het hol der leeuw in volleybalkringen, tegen de titelkandidaat in de tweede divisie D een aantrekkelijke wedstrijd. Spivo draaide in het eerste deel van de eerste set goed mee, maar eenmaal beland in de finale liepen de Meerkerksen uit naar 25-19 (1-0). De tweede set stond bol van de spanning. ‘We hebben het heel goed opgepakt met een goede blokkage, prima aanvallen en een goede verdediging. We moesten deze set winnen en hebben het potje uiteindelijk met 25-27 uitgehaald,’ aldus coach Ronald Lacroes. De wedstrijd was weer open.

Spivo leek een goed vervolg aan de tweede set te geven, maar een feit is dat de vrouwen van Lacroes met foute passes, dito aanvalsacties en een teveel aan persoonlijke fouten met 25-18 werden weggevaagd: 2-1. De vierde set was een kopie van set twee. Met goede rally ’s en prima verdedigen werd de set met 22-25 gewonnen: 2-2. De finale set stond wederom bol van de spanning. Spivo nam net voor de veldwissel een 6-8 voorsprong. Vlak na de wissel liepen de Spijkenissers mede door een goede serviceserie van Janny Plomp meteen uit naar 7-13 en tot slot met 8-15 naar een knappe 2-3 overwinning. Spivo, dat aanstaande zaterdag in de Tilburgse sporthal Dongewijk om 19.30 uur zal aantreden tegen middenmoter Sarto, blijft genesteld op een goede vierde plaats.

Spivo: Laura Kerkhof, Mariska Hommels, Jill van Rhee, Janny Plomp, Sanne Kegel, Kim Kegel en libero Tessa Martherus. Daisy Stolk en Michelle Bos kwamen ook in actie.