Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Remy Vasseur wint Spijkenisser Marathon

Sport 83 keer gelezen

Spijkenisse - Zondag is de achtste editie van de marathon van Spijkenisse verlopen met een nieuw record aantal deelnemers. Naast de hele marathon, werd ook de halve marathon, de tien kilometer en de vijf kilometer. In totaal deden 1346 deelnemers mee aan het loopevenement in Spijkenisse. Winnaar van de achtste editie van de marathon in Spijkenisse werd Remy Vasseur in een tijd van 2’22’52. De inwoner van Vlissingen was ruim twintig minuten sneller dan viervoudig winnaar Ralf Preibisch uit Bergen op Zoom die in 2’45’34 over de meet kwam. Brons was er voor Menno Lieven in 2’46’34 Bij de vrouwen ging de winst naar voormalig plaatsgenote Elsemieke de Vos, die tegenwoordig in Ede woont, in een tijd van 3’02’13. De tijd van De Vos betekent bij de dames een nieuw parcoursrecord. Zilver bij de dames was er voor Ines van Rinsum in 3’05’20 en brons ging naar Leonie Versteeg in 3’23’48.

De voorbereiding van de marathon duurt bij het hele jaar. ‘Dit is de achtste marathon die ik van de route voorzie. Ik doe het natuurlijk met de vele vrijwilligers bij Spark. We hebben de route dit jaar niet hoeven aan te passen’, zegt Route Coördinator Fred de Raaf na de start van het evenement. ‘Het parcours loopt via de Molendijk, het Hartelkanaal, Bij de nieuwe centrale draaien we naar de Konijnendijk en vervolgens gaan we via de Oude Trambaan naar het Spui. Vervolgens is er een lus naar Simonshaven, vervolgens naar de Toldijk in Hekelingen, via de Drogendijk en Gatdijk naar de maasboulevard. Dan loopt men onder de Spijkenisserbrug door en via het terrein van SC Botlek komt men weer terug bij Spark’, zegt Fred van der Raaf over het parcours. Hij verwacht dat gezien de juiste omstandigheden’, meent Van der Raaf. Zijn vrouw Joke is degene die het op de dag van de marathon allemaal regelt als calamiteiten coördinator, maar er zijn geen problemen geweest deze dag laat ze ons weten. ‘We werden gecomplimenteerd met de organisatie en zijn blij dat alles zich veilig heeft afgespeeld’, meent Joke van der Raaf.

Het was zondag een prachtige dag voor het lopen van een marathon bij een temperatuur van acht tot negen graden. Wat de deelnemers aan deze achtste editie van de marathon parten speelden was vooral de wind. ‘De wind was echt een vervelende factor. Na veertien kilometer zat ik nog in een groep. Daarna ben ik vertrokken en had ik eigenlijk een gat geslagen. Toen ben ik maar doorgegaan en bleek het gat enorm’, zegt een tevreden winnaar Remy Vasseur na afloop van de marathon. Dat zelfde geluid kwam na afloop ook uit de mond van de winnares bij de dames, Elsemieke de Vos. ‘Ik ben tot tien kilometer in een groep blijven lopen. Dat doe ik niet zo graag dus ben ik vervolgens weggegaan uit het groepje en heb mijn achtervolgers ook voor kunnen blijven’, zegt Elsemieke de Vos na haar winst bij de dames. Naast een hele marathon werd er ook een halve marathon georganiseerd. Op de halve van Spijkenisse ging de winst naar Martin Nieuwstraten in 1’18’11. Bij de dames was Amy van de Broek de snelste in 1’26’40. Op de kleinere afstanden werd de tien kilometer van Spijkenisse gewonnen door David Buglass in 33’32. Bij de dames ging de winst naar de Marokaanse Amina Mhih in 36’46. Op de Vijf kilometer was Ralf Nieuwenhuizen de snelste in 15’50. Bij de dames was er goud voor Loena Bank in 22’12. Niet iedereen wist het einde te halen. ‘Van de 1346 deelnemers zijn er deze editie 1130 man over de meet gekomen. De windkracht vier van zondag was zwaar op sommige momenten. Dat was vooral vanaf kilometer 17 tot en met de halve marathon, tussen Zuidland en Spijkenisse. Toch was dit weer een geweldige editie. De mensen bleven door het goede weer lang hangen’, weet Leen Kok van de organisatie. Het evenement dat bij Spark werd georganiseerd is ook dit jaar weer perfect gelopen en dus kijkt men nu al uit naar de volgende editie op 14 december 2014.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant