Afbeelding

Inspiratie van Koning bij Kerstnachtdienst

Actueel 54 keer gelezen

Spijkenisse - Al jaren vindt de traditionele kerstnachtdienst plaats in de Dorpskerk in Spijkenisse. Vorig jaar waren er ruim 1400 mensen die de diensten bijwoonden. ‘Waar kan je beter je Kerstfeest beginnen dan in de prachtige sfeer van die aloude kerk?’, zegt dominee Pieter Both. Er waren altijd twee diensten voor volwassenen. Vorig jaar was er voor het eerst een speciale kinderkerstavonddienst. De dominee verwacht dit jaar nog meer belangstelling. ‘Zeker de kinderdienst trok veel mensen.’

De Kerstnachtdienst is een ervaring op zich De rode loper wordt uitgerold en bij de ingang worden de kerkbezoekers verwelkomd met toortsen. De komst van de Koning wordt door een heraut en trompetgeschal aangekondigd. ‘Het is een manier om mensen die de kerk niet meer kennen, opnieuw er mee  in aanraking te laten komen en de boodschap opnieuw mee te geven’.

Bij alle diensten is het thema hetzelfde: ‘Zijn droom  voor ons land, inspiratie van de koning’.  Het thema is gebaseerd op het droomboek . Wat is Gods droom voor ons land? Hoe laat Jezus zien dat hij Gods droom is?

De kinderen zijn welkom om 18.30 uur en mogen verkleed zijn als prins of prinses.  Voor de volwassenen beginnen de diensten om 20.30 uur en 22.30 uur. Na afloop van iedere dienst wordt er een collecte gehouden voor de Voedselbank.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant