Afbeelding

Beleef Maasvlakte 2 in het donker

Actueel 57 keer gelezen

Maasvlakte - Tijdens de kerstvakantie biedt informatiecentrum FutureLand bijzondere rondritten in het donker over het nieuwe land Maasvlakte 2 en de APM Terminal in aanbouw. De ritten starten later dan de gebruikelijke FutureLand Express XL tochten en duren iets langer. Hierdoor is Maasvlakte 2 op een hele bijzondere manier te zien. In het donker ontstaat een spannend spel van donker en licht. Verwonder je onderweg over de talloze lichtjes. De Rotterdamse haven wordt niet voor niets de grootste kerstboom van Nederland genoemd.

Praktische informatie avondrondritten
De rondritten met de FutureLand Express XL starten om 15:30 uur en duren circa 1,5 uur. Kort na de start van de rondrit valt de schemer in en is, bij helder weer, de zonsondergang vanaf Maasvlakte 2 te zien. Nadat de zon onder is gegaan voert de rit over de terminal in aanbouw van APM Terminal. Een ervaren voorlichter geeft tijdens de rit een toelichting op wat buiten allemaal te zien en niet te zien is.

Openingstijden
De bijzondere rondrit is gedurende de kerstvakantie, 22 december tot en met 5 januari, te maken op dagen dat FutureLand geopend is. Uitzonderingen zijn kerstavond (24 december) en oudjaarsdag (31 december). Een kaartje voor de avondrondrit kost € 5,75 p.p. Kijk voor informatie en het maken van reserveringen op www.futureland.nl  Op zaterdagen, maandagen, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is FutureLand gesloten.


Meer tijdens de kerstvakantie
Op dit moment is in FutureLand de nieuwe tijdelijke tentoonstelling; ‘Beleef het verleden’ te zien. Tot 6 maart 2014 wordt een selectie getoond van bijzondere vondsten die tijdens de aanleg van Maasvlakte 2 boven water zijn gekomen. Van fossiele botten en schelpen tot kiezen en tanden van grote en kleine dieren. Tevens worden er tijdens de kerstvakantie speciale kinderrondleidingen georganiseerd over de aanleg van Maasvlakte 2. Deze ontdekkingstocht is er voor kinderen in de leeftijd van zes tot negen jaar en vanaf tien jaar. Tweede kerstdag is FutureLand geopend en kunnen bezoekers genieten van een heerlijke kom erwtensoep, glühwein en kerstliedjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant