SC Botlek zakt dieper na nederlaag

Sport 169 keer gelezen

Hellevoetsluis: SC Botlek is er niet in geslaagd om zich tegen Hellevoetsluis te herpakken na een slechte serie van vier wedstrijden, waarin slechts één schamel puntje tegen Pernis werd vergaard. De Botlekkers verloren op het sportpark aan de Brielsestraatweg met 4-2 (1-2) van de Hellevoeters. ‘De mentale weerbaarheid moet beter worden,’ sprak Rinus Schrijver na de wedstrijd. ‘Vorig jaar was er niets aan de hand, wonnen we bijna alles, maar in de tweede klasse zal je tegenslagen van nederlagen moeten overwinnen. Zo werd er op advies van de grensrechter door de ingevallen scheidsrechter (Ton van Keulen uit Rockanje, DR) de 2-3 van John Ackon afgekeurd. Daar kwamen we niet meer overheen. Bovendien scoren we wat minder, gaan minder goed met de kansen om en merk je de frustratie daarvan. Het wordt tijd dat de spelers eens gaan doen waar zij goed in zijn en geen kwaliteiten aanwenden waarin zij niet goed zijn. Dat wil zeggen dat zij voor de spiegel moeten gaan staan en eens bij zichzelf te rade moeten gaan. Sommige spelers vergeten het teambelang. Nogmaals zolang je wint is dat geen probleem, maar in de tweede klasse gelden er andere normen. Kortom, de spelers zullen minder naar anderen moeten wijzen. We hebben echt niet van zo ‘n goede ploeg verloren, wel van een ploeg, die wist waar het voor ging, wat er op het spel stond. De spelers zullen zakelijker moeten worden en zonder het respect uit het oog te verliezen best eens wat meedogenlozer mogen optreden. Dit was de vierde nederlaag op rij, dus wordt het weer eens tijd om punten te pakken,’ aldus de trainer van SC Botlek.

SC Botlek begon overigens uitstekend aan de wedstrijd, want na vier minuten spelen kopte de kleine John Ackon bij de tweede paal een hoekschop van Sevket Kasaroglu tegen het garen: 0-1. Terwijl de Spijkenissers nog stonden te feesten, bracht Onur Furuncu in dezelfde minuut op een pass van Öner Sang A Jong met een messcherpe voorzet Frenk van Gelderen in stelling, maar deze stak de bal door naar Victor Hartog, die zijn schot via een been bij Serkan Yavuzyigitoglu bracht waarop de spits met een leeg goal voor zich met een intikker niet meer kon missen: 1-1. De SC liet zich niet van de wijs brengen, want na ruim tien minuten spelen schoot topscorer Nasser Abdalla een afvallende bal via Dave Leurs en een Hellevoeter over. SC Botlek bleef gevaarlijk via hoekschoppen. Zo belandde een streep van John Lopes Cruz uit een afgeslagen hoekschop via een touch van Nasser Abdalla in handen van de attente Deshney Hoornweg. Op het kwartier was het raak, toen John Ackon op een pass van Glenn Meeles de bal met een perfecte voorzet op het hoofd legde van de kopgrage Nasser Abdalla: 1-2. De Hellevoeters moesten weer aan de bak en kwamen ook. Onur Furuncu was evenals bij de openingstreffer zijn opponent Glenn Meeles constant te snel af. Zo bood de linkerspits nadat hij vleugelverdediger Meeles weer de hielen had laten zien een niet te missen kans aan Serkan Yavuzyigitoglu, maar deze zag zijn schot door de toegeschoten Kevin Michilsen van de doellijn gemaaid worden. Dat trainer Rinus Schrijver zijn vleugelverdediger inwisselde voor Earl Starke was dan ook een logisch gevolg. Na twintig minuten speelde het spel zich voornamelijk af tussen de zestienmetergebieden. Op het halfuur met Frenk van Gelderen nog een wapenfeit, maar de middenvelder streepte naast.

De tweede helft begon eveneens hoopvol. Zo liep Nasser Abdalla langs een voorzet van Sevket Kasaroglu en moest Leroy van Oosten aan de overzijde vol aan de bak om een vrije trap van Onur Furuncu te verwerken. De keihard werkende Van Gelderen zag vervolgens ook diens kopbal gekeerd worden door Van Oosten. Na tien minuten spelen belandde de bal na een Botlekmisser zo maar voor de voeten van Victor Hartog, die ter hoogte van de penaltystip verwoestend hard uithaalde voor 2-2. Drie minuten later floot scheidsrechter René Sinke uit Bodegraven af, liep naar de spelersbank van Hellevoetsluis en gaf aldaar te kennen dat hij vanwege een blessure niet meer verder kon. De wedstrijd werd na een oponthoud van 25 minuten in minuut 57 hervat door de uit Rockanje opgetrommelde scheidsrechter Ton van Keulen, die eerder in de competitie SC Botlek 2 tegen Binnenmaas nog heeft gefloten. SC Botlek ging weer op voor de zege. Nasser Abdalla verscheen oog in oog met Deshney Hoornweg, maar de anders zo trefzekere spits schoot de bal in het zijnet. De tegenaanval was wel raak, toen Öner Sang A Jong een hoekschop van Onur Furuncu in de verre hoek schoot: 3-2. Een minuut later werd de gelijkmaker van John Ackon op advies van de grensrechter door scheidsrechter Van Keulen afgekeurd. Joey Salij scoorde in blessuretijd de verlossende treffer door een combinatie tussen Wouter Besters en Stony van den Berg af te ronden: 4-2. ‘De overwinning was een dubbeltje op zijn kant, maar het dubbeltje viel nu eens onze kant op en was dik verdiend,’ toonde Edwin de Koning zich gelukkig met de zege. ‘Ik had mijn spelers nog zo gewaarschuwd om zich beter in te stellen op de hoekschoppen van Botlek, maar toch valt er op die wijze nog een goal binnen. Dat mag dan niet gebeuren. We waren in de eerste helft bovendien niet dominant genoeg. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan, hebben als team een goede prestatie neergezet dus zijn we met z ’n allen content met de overwinning. We hebben een goede groep. Een winnend team ga je ook niet veranderen, dus speelt deze groep aanstaande zaterdag ook weer tegen Lombardijen. De wedstrijd aan de Brielsestraatweg begint om 14.30 uur. SC Botlek mag het op De Brug om 14.30 uur opnemen tegen de ongeslagen topper VV Brielle

Hellevoetsluis:Desney Hoornweg; Bram van Aken (75. Wouter Besters), Vincent Mast, Jefta Scholten, Richard de Lange; Victor Hartog, Öner Sang-A-Jong, Frank van Gelderen; Joey Salij, Serkan Yavuzyigitoglu (82. Stony van den Berg), Onur Furuncu (89. Michael Lugtenburg).

SC Botlek: Leroy van Oosten; Glenn Meeles (34. Earl Starke), Kevin Michilsen, Dave Leurs (80. Thon Arp), Patrick Klaris (geel); John Lopes Cruz; Tim Oppong, Sevket Kasaroglu (70. Nick van der Geer), Jordy de Winter; Nasser Abdalla, John Ackon.