Zuidland laat overwinning in Klundert liggen

Sport 57 keer gelezen

Klundert: ‘Het is ongelooflijk dat we hier in Klundert niet hebben gewonnen,’ doelde Tom Larssen na het 1-1 (0-0) gelijkspel tegen Klundert na de bal op de lat, de gemiste strafschop en de inzet, die van de doellijn werd gehaald. ‘We hebben daarnaast nog zoveel kansen gehad, het is gewoon frustrerend dat we onszelf niet hebben beloond.’ De trainer van Zuidland had bovendien evenals zijn collega van Klundert aanmerkingen op de dubieuze leiding van de scheidsrechter. ‘Je gelooft het niet, moet het gezien hebben, maar de scheids gaf in deze sportieve wedstrijd liefst twaalf kaarten, waarvan twee rode (Robin van Buuren en Patrick Alimasi, DR) voor Zuidland. Zuidland, dat uitkwam zonder Robert Michilsen en Maurice Wolters, opende sterk op het sportpark aan de Molenvliet, creëerde zoals gewoonlijk vele kansen, maar Jeffrey Duijnstee liet oog in oog een uitstekende kans liggen en verzuimde in minuut 26 zelfs een toegekende strafschop te verzilveren. Na ruim een halfuur spelen kopte Marcel van den Berg een hoekschop tegen de lat, en maaide een Klundenaar tot grote ontsteltenis van de meegereisde supporters een schot van Jeffrey Duijnstee van de doellijn. Na de rust kwam Klundert iets meer opzetten, maar echt gevaarlijk voor de goal van Robin van Leeuwen werd het niet. De Zuidlanders kwamen echter ook wat minder door de Brabantse defensie heen. Runell Martis kreeg echter nog wel een opgelegde, maar ook hij had het vizier niet op scherp afgesteld

Na precies een uur spelen was het wel raak door Robin van Buuren, die een goede combinatie tussen Roy van Vugt en Corly Bazoer met een goed schot afrondde: 0-1. ‘De voorsprong was superverdiend.’ De scheidsrechter, die in de eerste helft over en weer elke acht minuten een gele kaart uit zijn borstzak toverde, eiste de hoofdrol voor zich op door in de zestigste minuut Roy van Vugt met twee keer geel van het veld te verwijderen. ‘Het was zeker geen harde wedstrijd, ook het geel van Roy vond ik ongegrond,’ aldus Tom Larssen. De tien Zuidlanders moesten nu wel wat meer terug omdat Klundert toch wat dreigender leek te worden zonder zich echt kansen te verschaffen. Pascal Silvius waagde een kwartier voor tijd eens uit te halen en zag de bal tot zijn eigen verwondering in de kruising verdwijnen: 1-1. ‘Die jongen maakt nooit meer zo ’n goal, het was niet eens een kans.’ Ruim tien minuten voor tijd kreeg Patrick Alimasi direct rood na een vermeend harde charge jegens zijn tegenstander. De negen Zuidlanders hielden ook stand. ‘We waren twee klassen beter, we gaan klimmen, dat weet ik zeker. Het enige zijn de schorsingen, die je kunnen opbreken,’ besloot Tom Larssen. Zuidland vindt zich in de eerste klasse C terug op de dertiende plaats met stip. Zuidland speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op Groot Nibbeland de rechtstreekse degradatiewedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland.

Zuidland: Robin van Leeuwen; Mark Snijder, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Clint van de Veerdonk, Patrick Alimasi, Robin van Buuren; Runell Martis, Jeffrey Duinstee (82. Ramon van de Bie), Corly Bazoer.