Foto: Jan Groenendijk
Foto: Jan Groenendijk

Rozenburg boekt belangrijke zege tegen Bolnes

Sport 85 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg kreeg met de 2-1 (1-1) zege dan eindelijk de overwinning waar het al weken naar snakte. ‘We hebben loon naar hard werken gekregen, vooral in de tweede helft waarin we een klein halfuur vanwege een rode kaart voor Yoeri Bak met tien man verschrikkelijk hard hebben moeten pezen om de 2-1 voorsprong te verdedigen,’ verklaarde de blijde, maar vooral opgeluchte trainer Rob Vuik. De Rozenburgers boekten een heel belangrijke overwinning, maar zijn echter weinig opgeschoten, want alle naaste concurrenten NSVV (2-1 tegen Pernis), Hellevoetsluis (4-2 tegen SC Botlek), CWO (4-1 tegen Leonidas) en NeptunusSchiebroek (2-1 tegen Lombardijen) wonnen hun wedstrijden. Rozenburg blijft samen met NSVV vooralsnog de hekkensluiter in de tweede klasse D

‘Daarom was de zege dubbel zo belangrijk. Deze overwinning biedt perspectief, is goed voor de moraal en het zelfvertrouwen. Zo spelend gaan we zeker en vast klimmen naar de middenmoot. We kregen daarnaast ook nog eens de complimenten van Bolnes. Dat moet de ploeg ook goed doen,’ aldus Rob Vuik. Rozenburg, dat op het sportpark West uitkwam zonder Gene Overkleeft, werd al na drie minuten spelen in het zadel geholpen door Nick de Bil, die een steekbal van Atif Boujddayn zonder te aarzelen in het doel schoot: 1-0. ‘Het team stond goed, hield de linies compact bij elkaar, waardoor we nauwelijks een kans hebben weg gegeven. We kregen daarnaast nog goede counterkansen.’ Zo verscheen Nick de Bil tot twee keer toe oog in oog met de Bolnesser doelman, maar legde het manco in de afwerking weer bloot. Na een halfuur spellen leidde een misverstand op het middenveld tussen Nick de Bil en Jordie de Groot de gelijkmaker van Bolnes in, toen een middenvelder de bal kon steken op de spits, die alleen voor Peter van Asperen geen fout maakte: 1-1. De thuisclub kwam vervolgens in de verdrukking en het was aan doelman Stefan van Asperen te danken dat naderend onheil uitbleef. Bovendien fungeerde ook de lat als reddende engel. ‘Ik was blij dat we ongeschonden de rust haalden. Ik heb de mannen in de pauze verteld te proberen het eerste halfuur van de eerste helft weer op te pakken.’ De Waterwegbewoners gaven gehoor aan de tip van hun trainer en zetten, weliswaar met gesloten linies, aan voor een offensief. Dat resulteerde op het uur in een nieuwe voorsprong. Jordie de Groot zette aan de rechterkant Yoeri Bak aan het werk, die op zijn beurt met een harde lage voorzet de attente Jeroen van Baalen liet binnenschieten: 2-1. Vijf minuten later kreeg Yoeri Bak zijn tweede gele kaart voorgehouden en mocht vervolgens met rood inrukken. Daarna werd Rozenburger Nick de Bil vanwege een domme “praatkaart” door Rob Vuik naar de kant gehaald voor de goed ingevallen Eric Don om niet het risico te lopen dat de Rozenburgers met negen man verder moesten. Rozenburg had immers alle manschappen nodig om de voorsprong te koesteren, kreeg daarbij ook nog counterkansen, maar Renaldo van Emmerik en Vince Lissenberg verzuimden hun ploeg alleen voor de keeper de verlossende treffer te bezorgen. ‘Het was billen knijpen, maar we hebben nauwelijks een kans weggegeven. Dit resultaat moet de ploeg voor een goede overwintering de bust geven in de laatste wedstrijden tegen Pernis (aanstaande zaterdag) en Strijen (thuis).

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Gerson Almeida, Elroy van Seventer, Vince Lissenberg, Rudy Fortes; Yoeri Bak, Jordie de Groot, Stefan van Es, Jeroen van Baalen; Nick de Bil (75. Eric Don), Atif Boujddayn (80. Renaldo van Emmerik).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant