SCO ’63 (za) hoopt op misstap Nieuwenhoorn

Sport 41 keer gelezen

Spijkenisse: De zaterdagvoetballers van SCO ’63 hebben de topper in de vierde klasse F tegen Stellendam met een 2-0 (2-0) overwinning afgesloten. De Spijkenissers speelden op Oostbroek een heel goede eerste helft en dat leidde na tien minuten spelen al een voorsprong door Marcel Pieke, die de bal vanuit de kluts in het doel deponeerde: 1-0. De thuisclub bleef domineren, maar verzuimde de wedstrijd met diverse kansen al vroegtijdig in het slot te werpen. Op het halfuur was het wel raak, toen Zakaria Cheikh een voorzet van rechts bij de tweede paal snoeihard tegen het garen schoot: 2-0. De tweede helft bood een heel ander beeld, want nu was het Stellendam dat op jacht ging om de meubelen te redden. Doch doelman Jerome van Oosten stak in goede vorm door diverse Stellendamse inzetten onschadelijk te maken. SCO ’63, dat het om uiteen lopende redenen moest stellen zonder Sherman Concetion, Mitchell Boonstoppel en Joshua Ravenaeu, kreeg in de tegenaanval diverse riante mogelijkheden om de scoren op te voeren, maar Zakaria Cheikh en Stefano Drenth sprongen daar onzorgvuldig mee om. ‘We hadden het in de eerste helft al moeten afmaken, maar in de tweede helft had ik er toch even een zwaar hoofd in. Uiteindelijk hebben we de overwinning over de hele wedstrijd gezien dik verdiend,’ aldus trainer Ronald van der Zalm. SCO ’63, dat met een achterstand van drie punten op plaats drie in het spoor blijft van Nieuwenhoorn en SNS, speelt aanstaande zaterdag de derby in en tegen Simonshaven.

SCO ’63 (za): Jerome van Oosten; Jasper Mulder, Michael Snijders, Arno van Lieshout, Bryan Roobol; Camillio Buskop, Bob Kloppenburg; Marcel Pieke; Andrew van Hilst, Stefano Drenth (80. Reynold Moline), Zakaria Cheikh.