Strijdend Olympia nog altijd zonder zege

Sport 33 keer gelezen

Spijkenisse: Olympia heeft ook de vierde wedstrijd niet met een zege kunnen afsluiten. De Olympianen verloren de staartwedstrijd in de tweede klasse F in de Olympiahal met 18-20 (9-8) van Vlaardingen/Ridderhof. ‘We hebben de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Iedereen heeft gestreden voor wat hij of zij waard was. Dat we in zo ’n belangrijke wedstrijd hebben verloren is dan sneu, maar de ploeg deed dat wel met opgeheven hoofd. De groep heeft te kennen gegeven te willen knokken voor een plaats in de tweede klasse,’ aldus Benno Snaphaan. Olympia begon uitstekend aan de wedstrijd, want zij namen een 4-0 voorsprong. De voorsprong was riant, maar zo kort na het begin realiseerden de Hellevoeters ook dat de overwinning nog een lange weg te gaan was. Olympia bleef aan de goede kant van de score, want na 7-4 volgde een ruststand van 9-8. Olympia ging in de tweede helft op de oude voet verder, bouwde de voorsprong zelfs uit naar 11-9 en 13-11. Vanaf dat moment begon de wedstrijd stilaan te kantelen, zo wisten de Vlaardingers de 13-11 achterstand om te buigen in een 13-14 voorsprong, waarop zij langzaam uitliepen naar 18-20. Bij 18-20 miste Jerry Kasten twee minuten voor tijd nog een strafworp. ‘We hopen nu nog voor een stunt te kunnen gaan.’ Olympia gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Maassluis in de Maassluizer Olympiahal.

Olympia: Charlotte Gret (1 keer), Rilana Cafferata (2 keer), Jerry Kasten (2 keer, Lorenz Cafferata), Martijn Koolwijk (1 keer, 35. Dennis Cromzigt); Sebastiaan van Hengst (1 keer, 43. Robert Huisman 4 keer), Sebastiaan Visser (2 keer, 50. Aldo Cafferata), Sylvia de Wit (1 keer), Elise Cafferata (4 keer).