Afbeelding

Marktplaats voor Mobiliteit druk bezocht

Actueel 92 keer gelezen

Rotterdam - Wie niet in de file wil staan, heeft verschillende alternatieven. Maar liefst 16 nieuwe diensten presenteerden zich vanmorgen op de Marktplaats voor Mobiliteit. Met een handtekening opende minister Melanie Schultz van Haegen de marktplaats, die zich voornamelijk richt op werkgevers en werknemers in Spijkenisse, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en de Waalhaven.

De 16 aanbieders gaan er vanuit dat met hun diensten 4350 spitsmijdingen gerealiseerd kunnen worden. Tot nu toe hebben alle inspanningen geleid tot maar liefst 9106 spitsmijdingen in de Rotterdamse regio. De nieuwe aanbesteding die nu loopt, moet er ook ruim 4000 gaan opleveren. Op die manier kan het doel van de Verkeersonderneming, 16.000 structurele spitsmijdingen, volgend jaar gehaald worden.

De minister is enthousiast over de diensten die zij omschrijft als creatieve oplossingen, die maatwerk bieden aan de ondernemers. Rotterdam is de voorloper bij anti file alternatieven en daar moet de regio aan blijven werken. Misschien dat door de crisis de files wat zijn afgenomen, maar de minister verwacht een groei in het goederenvervoer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant