Foto's: Peter de Jong

SCO ’63 (za) ook voorbij Vierpolders

Sport 85 keer gelezen

Spijkenisse: De zaterdagvoetballers van SCO ’63 zijn de strijd om de tweede periodetitel goed begonnen door nu ook Vierpolders met een ruime 5-0 (1-0) nederlaag achter zich te laten. De formatie van Ronald van der Zalm blijft daarmee ook in de buurt van de koplopers Nieuwenhoorn en SNS. ‘We hebben bovendien goede zaken gedaan nu ook DVV ’09 (0-3 verlies tegen SNS, DR) en Stellendam (1-1 tegen Melissant, DR) punten hebben verspeeld,’ stelde de trainer van SCO ’63 zich tevreden met het resultaat. SCO ’63 speelde op het sportpark Oostbroek een goede wedstrijd, maar was met name in het eerste deel slordig in de afwerking. Toch werden de Spijkenissers al na twee minuten spelen in het zadel geholpen door een Vierpoldenaar, die de bal in de kluts in zijn eigen goal werkte: 1-0. De bezoekers probeerden bij de schaarse tegenaanvallen orde op zaken te stellen, maar doelman Stefan Pieke, die Jerome van Oosten in de goal verving, voorkwam met een goede redding de gelijkmaker.

De tweede helft verliep een stuk beter, want nu werd het goede spel tegen het uitgebluste Vierpolders ook nog eens beloond met voltreffers. Zo bracht Sherman Concetion de stand op 2-0 door een hoekschop van Jasper Mulder achter de kansloze doelman te koppen: 2-0. Vervolgens was het woord aan Zakaria Cheikh, die na een rush over links naar binnen trok en de bal vervolgens hard tegen het garen schoot: 3-0. De strijd was gestreden, maar de SCO-ers wilden meer. Zakaria was vervolgens weer doeltreffend door een voorzet van rechts bij de tweede paal binnen te tikken: 4-0. De mooiste goal kwam op naam van Stefano Drenth, die in blessuretijd een vrije trap rechtstreeks in de winkelhaak jaste: 5-0. ‘Ik ben tevreden over het goede spel, maar de afwerking blijft in veel gevallen een probleem. We staan er goed voor, dus is het zaak om zo lang mogelijk op deze weg verder te gaan,’ aldus Ronald van der Zalm.