The Hurricanes laat het volledig afweten

Sport 75 keer gelezen

Rijswijk: De basketballers van The Hurricanes hebben in competitieronde zes tegen hekkensluiter Lokomotief 2 met 79-69 (20-12, 14-20 (34-32), 18-25, 27-12) de eerste nederlaag moeten incasseren. De Spijkenissers hebben daarmee de eerste plaats in de Rayon eerste klasse A over moeten doen aan het Utrechtse Cangeroes 2. De bezoekers waren in de Van Zweedenhal in Rijswijk geen schim meer van de voorgaande partijen. Grootste aderlating was Maykandro Martis, die met een lichte blessure op de bank begon. Het gemis van de Spijkenisser topscorer deed zich al meteen voelen, want binnen zeven minuten keek het al tegen een 17-4 achterstand aan. ‘We zijn met een score van 4 punten in zeven minuten tijd zeer slecht begonnen,’ gaf Maurice Goedhart daarmee aan dat zijn ploeg meteen al achter de bekende feiten moest aanhollen. De coach van The Hurricanes moest Maykandro Martis noodgedwongen binnen de lijnen brengen om het scorend vermogen weer wat op te vijzelen. De koploper in de rayon eerste klasse A kroop met inbreng van Martis terug tot 20-12 en sloot na periodewinst in part twee (14-20) de eerste helft af met een lichte 34-32 achterstand.

Het tij leek in de derde periode te keren, want de equipe van Maurice Goedhart boog de achterstand om in een 52-57 voorsprong. ‘We hebben vervolgens een dramatisch laatste kwart gespeeld, verdedigden alles belabberd, leverden de ballen zomaar in, waardoor zij in de break makkelijk konden toeslaan. Kortom, verdedigend gaven we te gemakkelijk scores weg. Ik kan me niet herinneren dat we zoveel punten in een kwart hebben tegen gekregen.’ Lokomotief liep door de Spijkenisser desorganisatie zomaar 12 punten weg van The Hurricanes, dat zich even leek te herpakken, maar niet dichter dan tot een marge van 3 punten terug kon komen. ‘Ik had vooraf niet gedacht dat we hier zouden verliezen, maar een feit is dat teveel spelers het bewustzijn misten,’ verklaarde Maurice Goedhart de nederlaag. Bij The Hurricanes haalde verdediger Paul Moerland wel een voldoende. The Hurricanes zal zich aanstaande zaterdagavond om 19.30 uur in Den Oert moeten revancheren tegen het Kralingse Baros.

The Hurricanes: Maykandro Martis (15 pnt.), Mike Overdiep (15 pnt), Poupon Kaninda (12 pnt), Gareth Tsang (8 pnt.), Osmir Girigorie (5 pnt.), Marlon Naarden, Pascal Moerland (2 pnt.), René Cham (6 pnt), Cherano Tweeling (6 pnt.).