Stockfoto
Stockfoto

Waterpoloërs met de hakken over de sloot

Sport 68 keer gelezen

Spijkenisse: De wedstrijden van de waterpoloërs van De Kempvis zijn allen gespeend van spanning met als sluitstuk immer een close uitslag, nederlaag, overwinning of een gelijkspel. Dit keer viel het kwartje met een benauwde 12-11 (5-2, 1-4, 4-3, 2-2) overwinning tegen PZ&PC de kant van de Spijkenissers op. ‘Maar we hebben het probleem onszelf aangedaan, want als je een 5-0 voorsprong verspeeld en je moet dan nog knokken om de punten over boord te trekken, dan doe je toch iets niet goed,’ stelde coach Nico van Nieuwamerongen. ‘Het probleem is dat we een voorsprong moeilijk kunnen vasthouden. Ook tegen PZ&PC bleef de score uiteindelijk schommelen, bleven bij een gelijke stand wel de voorsprong behouden, maar als de winnende treffer pas in de laatste minuut wordt gescoord, begrijp je dat dit voor de gemoedsrust van de coach een pijnlijke zaak is.’

De Kempvis, bij wie Peter Verschoor en de ervaren Ronald van Dijk ieder vanwege een schorsing ontbraken, nam in de eerste periode door treffers van Joost van Nieuwamerongen, Alex Weijts, Stephan Kuurstra, Bas Havelaar en B-junior Marin Vogel een 5-0 voorsprong. De voorsprong slonk vervolgens zienderogen, want PZ&PC kwam zelfs terug tot 5-4. Alex Weijts bracht de marge met een benutte strafworp weer op twee: 6-4. De wedstrijd golfde op en neer. Door treffers van Alex Weijts, Marcel Bakker, Stephan Kuurstra en wederom Alex Weijts met een benutte strafworp werd de eindstand na drie periodes gesteld op 10-9. De spanning steeg ten top, want de bezoekers kwamen voor het eerst op gelijke hoogte (10-10) en leken zelfs de overwinning te gaan opeisen, maar Stephan Kuurstra hielp zijn ploeg weer op voorsprong: 11-10. Toen de bezoekers wederom naast De Kempvis was gekomen (11-11), leek een nederlaag in het verschiet. Doelman Henk de Bruijn voorkwam vlak voor tijd met een knappe redding niet alleen een nederlaag, maar stond meteen ook aan de basis van de overwinning door met een verre worp Remco van der Werf in stelling te brengen, die zich vervolgens met een uitstekend schot ontpopte als matchwinnaar: 12-11. ‘Door het ontbreken van een ervaren man als Ronald van Dijk moesten de jonkies voorop in de strijd om de kar te trekken, gaat ook steeds beter, maar een ervaren speler geeft toch wat meer rust. Een groot pluspunt in de groep is wel de veerkracht die we kunnen tonen. Mentaal zit het wel goed bij de jongens, getuige de tegenslag na de hosanna, die dan toch weer werd overwonnen. Dan zie je dat de ploeg volwassen is geworden. Alleen uit manmeer situaties mag best wel wat meer gescoord mogen worden,’ aldus Nico van Nieuwamerongen. De Kempvis blijft in de rayon derde klasse A hangen op de negende plaats van de zeer brede middenmoot.’ De Kempvis speelt aanstaande zondag in de Rijswijkse De Schilp tegen De Vliet (SG).

De Kempvis: Henk de Bruijn; Remco van der Werf, Remco van Nierop, Joost van Nieuwamerongen, Bas Havelaar, Alex Weijts, Max van Drongelen, Marcel Bakker, Stephan Kuurstra, Djurre Haitsma, Marin Vogel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant