Archieffoto: Peter de Jong
Archieffoto: Peter de Jong

SC Botlek schlemielig ten onder

Sport 61 keer gelezen

Rotterdam: SC Botlek bevind zich momenteel aan de verkeerde kant van de ranglijst, want ook de wedstrijd tegen Lombardijen ging verloren: 2-1 (0-0). De Botlekkers hebben in de laatste vier wedstrijden slechts één schamel puntje vergaard. ‘We zullen uit een ander vaatje moeten gaan tappen om hier uit te komen,’ stelde Rinus Schrijver met een stellige overtuiging. ‘Teveel spelers wekken de indruk dat de tweede klasse een speeltuin is, gelijk aan de derde klasse. Met voetbal kom je alleen niet verder, we zullen zowel mentaal als met strijdlust voor de dag dienen te komen om resultaten te behalen. Spelend als nu, delven wij in elke wedstrijd het onderspit en dat is met deze groep zeker niet nodig.’ Toch was de SC, dat het moest stellen zonder topscoorder Nasser Abdalla (privéomstandigheden), de geblesseerde Mitco Milojevic en Tim Oppong (werk) niet de mindere van Lombardijen.

Het grote verschil was echter dat de ervaren Lombarden met meer passie speelden. ‘Wij bleven in onze onervarenheid steken, en dat mag na tien wedstrijden niet meer zo zijn. Ik heb tijdens de rust gezegd het punt te koesteren met als doelstelling drie punten mee te nemen.’ De tweede helft was nog geen twintig seconden oud of Dave Leurs maaide door een hobbeltje over de bal heen, waarop de dankbare spits Michel van ‘t hof voor 1-0 tekende. SC Botlek probeerde zich te herpakken, kreeg ook weer mogelijkheden. John Ackon, die na zijn hamstringblessure weer speelklaar is, kwam Marvin Kremers aflossen. Een kwartier voor tijd viel dan toch de gelijkmaker door invaller Brian Zegers: 1-1. De Spijkenissers speelden niet groots, maar gingen op voor de overwinning. Daarbij werden nogal wat risico ’s genomen met dom balverlies en teveel drang naar voren. ‘Het was vragen om problemen en die kwamen er ook, zo voorspelde Rinus Schrijver. Vijf minuten voor tijd deelde wederom Michel van ’t Hof de oorwassing uit, die de SC niet verdiende, maar wel gelaten moest incasseren: 2-1. ‘We hadden gewoon in de taak moeten blijven voetballen. Zeker als je al niet lekker in de wedstrijd zit, moet je geen gekke dingen doen zoals moeilijke keuzes maken, maar de bal simpel, rond laten gaan. De drang naar voren is te groot, dat is het probleem. We kregen nog wel enkele mogelijkheden, maar staan wel met lege handen. We kijken nu zowel naar omhoog als naar beneden. De ploegen staan allemaal zo dicht op elkaar, waardoor het alle kanten uit kan gaan. Een feit is dat we als ploeg meer volwassener moeten worden, want op dit niveau gaat het om de knikkers,’ aldus Rinus Schrijver. SC Botlek staat met een gedeelde zesde plaats nog altijd in het eerste rijtje van de tweede klasse D.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Marvin Kremers (46. John Ackon), Kevin Michilsen, Dave Leurs, Patrick Klaris. Glenn Meeles, John Lopes Cruz, Nick van der Geer (46. Brian Zegers), Jordy de Winter; Sevket Kasaroglu; Mike Kortsmit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant