Afbeelding

Voorne-Putten is 350 slimmere ondernemers rijker

Actueel 115 keer gelezen

Regio – “Meer ruimte om te ondernemen. Juist in deze regio.” Dat was de oproep die topondernemer Cees de Bruin afgelopen week deed in een vol theater De Stoep in Spijkenisse. “Kijk naar wat er nog wel kan. Kijk naar de bestaande industrieën in deze regio en wat ze nodig hebben. Speel daar als ondernemer goed op in” was zijn pleidooi.

De Bruin bezocht de ondernemers uit onze regio op verzoek van de Rabobank. Doorgaans schuwt hij de publiciteit, maar voor de ondernemers op Voorne-Putten maakte hij graag een uitzondering. “Ondernemers moeten bij elkaar komen, met elkaar praten en kijken wat de mogelijkheden zijn. Het opdoen van inspiratie doordat je met elkaar praat is een heel belangrijke zaak. Juist nu.”, opende De Bruin het seminar. Cees Vingerling ging als een regionale Twan Huys met hem in gesprek. De Bruin toonde dat hij door de wol geverfd is: “Ondernemen gaat niet van het ene succes naar het andere. Er gaan vaak juist veel dingen mis. Het is de kunst om goed en tijdig bij te sturen. Je moet bepalen hoe je verder gaat en leren van de dingen die niet zo goed gaan”.

En De Bruin kan het weten. Hij begon met niets, is een selfmade ondernemer en staat nu hoog in de top van de Quote. Met zijn investeringsmaatschappij heeft hij belangen in de mijnbouw, scheepvaart, onroerend goed en energie. Onlangs haalde hij met zijn bedrijf IHC Merwede een order van meer dan één miljard euro binnen.

Volgens De Bruin kan Voorne-Putten bij uitstek aanhaken op wat er mogelijk is in de grootstedelijke area Rijnmond. “Je moet niet iets doen wat iedereen al doet. Je kunt niet meer een laswerkplaats hebben. Dat werkt niet. Je moet een uniek product verzinnen en kijken wat je kunt verkopen. Bijvoorbeeld aan de maritieme sector”. De Bruin ziet kansen voor beter onderwijs, hoog technologische industrie, dienstverlening en stadslandbouw. “Deze dynamische regio kan dynamisch blijven, als de overheid meer ruimte geeft aan ondernemerschap. In 1913 ging 11% van het BNP naar de overheid. Nu zitten we boven de 50%. Nederland moet geleidelijk naar lagere overheidslasten. We moeten naar minder sociale uitgaven en meer naar investeringen, in nieuwe technieken, nieuwe ondernemingen. Expanderende ondernemingen zijn nodig om voor Nederland tot een betere financiële balans te komen. We moeten veel meer ondernemers laten ondernemen”. De Bruin maakte duidelijk de ondernemers duidelijk dat als zij zich goed weten aan te passen en de kwaliteitsslag weten te maken, dit een succesvolle dynamische regio blijft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant