Rozenburg na nederlaag hekkensluiter

Sport 50 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg is na de 2-3 (2-3) nederlaag tegen Spirit en de 3-0 overwinning van NSVV tegen Leonidas beland op de gedeelde laatste plaats in de tweede klasse D. Daarmee nemen de zorgen voor Rob Vuik alleen maar toe. ‘Drie grove fouten waren cruciaal en is teleurstellend om op deze manier een wedstrijd te verliezen,’ baalde de trainer van Rozenburg. ‘We hebben de ruimtes in de eerste helft te groot gehouden. Rozenburg, dat het voorlopig zal moeten stellen zonder de aan zijn schouder geblesseerde Kenan Yilmaz en verder uitkwam zonder Eric Don (heupblessure), keek op sportpark West al na tien minuten spelen tegen een achterstand aan door een treffer van Mark van Dam: 0-1. Een minuut later was de stand weer gelijk, toen Nick de Bil na een fraaie aanval een assist van Atif Boujddayn achter de kansloze doelman Bas Haasnoot schoot. De Rozenburgers probeerde een tweede treffer te forceren, maar een foutieve terugspeelbal van Vince Lissenberg op zijn doelman Stafan van Asperen werd opgepikt door Bob van Veen, die op zijn beurt dankbaar gebruik maakte van dit buitenkansje: 1-2. De Rozenburgers moesten opnieuw tegen een achterstand aanhobbelen. Het werd nog erger, want tien minuten voor rust schoot Ryan Terlouw de bal na uitstekend voorbereidend werk van Mark van Dam tegen de touwen: 2-3. Atif Boujddayn hielp zijn teamgenoten weer in de wedstrijd door een pass van Nick de Bil in het doel te werken: 2-3.

De Rozenburgers kwamen goed uit de kleedkamer, want zij verschaften zich in het eerste kwartier vier riante kansen, maar de goed spelende Jordie de Groot, Nick de Bil, Atif Boujddayn en Leroy van Seventer met een kopbal bleken niet in staat om doelman Haasnoot tot capituleren te dwingen. De thuisclub nam nog meer risico ’s om de plooien weer glad te strijken. Leroy van Seventer was in de open strijd met een kopbal op de lat nog het dichtst bij de gelijkmaker. Jordie de Groot en Leroy van Seventer schoten in de slotfase recht in de handen van de keeper. Beide ploegen kregen kansen. Wij hadden met 5-3 kunnen winnen, maar Spirit had in de counter ook zomaar kunnen uitlopen naar 2-7. Al met al hebben we Spirit in de eerste helft zelf in de wedstrijd geholpen. We zullen in de komende wedstrijden toch met de linies kort achter elkaar compacter en gedisciplineerder moeten spelen om tot een resultaat te komen. Dat heeft ook te maken met een stukje coaching in het veld. Als we in de aanval zijn, zullen de linies aan moeten sluiten. Gene Overkleeft, Jordie de Groot en Elroy van Seventer staken boven de rest uit, de restv zal snel moeten volgen om tot een teamprestatie te komen,’ aldus trainer Rob Vuik. Rozenburg gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij het in opspraak zijnde Leonidas.

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Vince Lissenberg (75. Renaldo van Emmerik), Elroy van Seventer, Gene Overkleeft, Ridy Fortes; Yoeri Bak, Stefan van Es (80. Gerson Almeida), Nick de Bil; Jordie de Groot; Atif Boujddayn, Jeroen van Balen.