Foto: Politie Landelijke Eenheid (via twitter)
Foto: Politie Landelijke Eenheid (via twitter)

Verkeershinder rond Rotterdam (UPDATE)

Verkeer 71 keer gelezen

Regio - Het verkeer bij Rotterdam kampt vrijdagmiddag met zeer grote problemen. Aan de noordkant van de stad is de A20 in beide richtingen dicht (storing aan de Giessenbrug), terwijl ten zuidwesten een ongeval op de A15 voor een rijbaanafsluiting zorgt. De VID raadt doorgaand verkeer aan de regio Rotterdam voorlopig te mijden. De hinder is zeer groot.

Naar verwachting blijft de A15 vanuit de Maasvlakte naar Rotterdam nog uren dicht net voorbij het knooppunt Benelux. Na een ernstig ongeval met drie vrachtwagens is de ravage daar enorm. Omrijden kan nauwelijks, omdat de A20 in beide richtingen dicht is.

De Giessenbrug, ter hoogte van Industrieterrein Spaanse Polder, heeft te maken met een storing. De slagbomen van de brug willen niet meer omhoog. Het verkeer staat in beide richtingen vast. Daardoor loopt ook de A13 helemaal vol. Verkeer komt inmiddels al in de file bij Den Haag. (13 kilometer).

Rond 14:00 uur gebeurde er ook al een ongeval op de A20, waardoor er al lange files stonden richting Gouda. Daar is de weg inmiddels wel weer vrij. De VID adviseert doorgaand verkeer vanuit Den Haag en Amsterdam voorlopig om te rijden via Utrecht. Daar valt de avondspits vooralsnog mee. Verkeer in en bij Rotterdam kan de reis voorlopig beter uitstellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant