OHVV beland in de hoek van de rake klappen

Sport 139 keer gelezen

Oudenhoorn: OHVV heeft zich in de laatste drie puntloze wedstrijden in de onderste regionen van de tweede klasse D genesteld. De Oudenhoornaars verloren op het sportpark aan de Eeweg nu met 2-3 (1-2) van DRL. ‘Dit was een nederlaag met een bittere nasmaak,’ baalde Peter Marcel Nauta. ‘We draaien de laatste weken inderdaad niet best, maar tegen DRL hebben we gewoon een heel goede wedstrijd gespeeld. We hebben met legio kansen onterecht verloren, maar dan moet je de kansen wel binnen schieten. We hebben zelf twaalf riante kijkers gecreëerd, maar scoren daaruit slechts twee keer. Het zit even niet mee, dat heb je als je in de verkeerde hoek zit, maar spelend als tegen DRL en de manier waarop we hebben verloren brengt me niet in paniek, alleen maar strijdlustiger.’ OHVV nam de teugels vanaf minuut één met de storm in het gezicht meteen in handen

Na drie minuten spelen moest de Rotterdamse doelman Lima vol aan de bak om een vrije trap van Patrick van Dorp uit de kruising te halen. Nadat Gijs Vermeer de bal als het ware oog in oog inleverde bij Lima, was het in minuut acht raak door dezelfde Gijs Vermeer. De linkermiddenvelder ging op een pass van Patrick van Dorp opnieuw aan de haal, waarop hij nu geen fout maakte: 1-0. Drie minuten later dreigde een verre uittrap van doelman Lima uit te gaan, maar gedragen door de wind belandde de bal plotseling voor de voeten van Michael Muilwijk, die ongehinderd kon breed leggen op de inlopende Levi Groeneweg: 1-1. ‘Dat was een doelpunt die door de wind zomaar uit de lucht is komen vallen en waar je weinig of niets tegen kunt doen. De Oudenhoornaars waren door deze fikse tegenvaller niet uit het lood geslagen, maar gingen gewoon door. Doelman Lima zou zich bij DRL ontpoppen als man van de wedstrijd. Zo stond Lima in de baan van een streep van Wesley Meuldijk en zag hij een fluiter van Patrick van Dorp rakelings naast de paal vliegen. Berry de Ridder kopte na ruim een halfuur spelen een geoliede aanval net naast. Het zat de thuisclub niet bepaald mee, sterker op slag van rust was daar een fikse tegenvaller, toen Ernest Vermaat te slap een duel aanging met Remco de Neef, die op zijn beurt de meegekomen Paolo Garcia Mendes met een prima pass bij de tweede paal liet binnen schieten: 1-2. ‘Dat was een hard gelach als je weet dat we de hele eerste helft de bovenliggende partij waren en zij twee keer voor de goal komen, maar gewoon met 1-2 voorstaan. Ik heb tijdens de rust gezegd op dezelfde voet gedisciplineerd door te voetballen.’ De Oudenhoornaars kwamen ook. Doelman Lima onderscheidde zich door een schot van Patrick van Dorp uit de hoek te zweven en Wesley Meuldijk kwam oog in oog niet verder dan een rollertje voor Lima. Na ruim twintig minuten spelen leed Slavisa Milojevic voor de eerste keer balverlies, de bal belandde toch voor de voeten van Patrick van Dorp, die ten val werd gebracht door Beto Mota Alves, maar deze ongestraft Paolino Garcia Mendes kon aansturen en deze de bal tot slot op maat bediende bij Levi Groeneweg, die de stand met zijn tweede treffer op 1-3 bracht. Vijf minuten later verscheen Bryan van Dam als een duveltje uit een doosje alleen voor doelman Lima en maakte nu geen fout: 2-3. Het slotoffensief werd in volle gang gezet, maar mede door het uitstekende keeperswerk van Lima werden doelpogingen van Wesley Meuldijk, Djerreld Paskald, Slavisa Milojevic en wederom Paskald verijdeld. ‘Nogmaals, het is zuur om op deze wijze de punten te laten aan DRL. Maar hier komen we uit,’ aldus de overtuigde Peter Marcel Nauta. OHVV moets het nog altijd stellen zonder Andy Kruik, David Keijzerwaard (beiden zijn op de weg terug), Jeffrey Visser en Jan Kees den Hartog. ‘Het is te hopen dat de hamstringblessure van Gijs Vermeer meevalt.’ OHVV speelt aanstaande zondag in Gouda tegen Olympia

OHVV: Rick Groenendijk; Ernest Vermaat, Mike Loendersloot, Michiel Tange, Chris Peters; Jerreld Paskald, Patrick van Dorp, Slavisa Milojevic, Gijs Vermeer (46. Bryan van Dam); Patrick van Dorp; Berry de Ridder, Wesley Meuldijk.