Vincent Velt velt Rozenburg

Sport 147 keer gelezen

Rotterdam: De teleurstelling was groot in het kamp van Rozenburg nadat zij in de allerlaatste minuut met 1-0 (0-0) door NeptunusSchiebroek kopje onder werden geduwd. ‘Heel jammer en zuur,’ treurde Rob Vuik. ‘We hadden recht op drie punten, maar staan toch weer met lege handen.’ De rozenburgers staan door de nederlaag in de zespuntenwedstrijd tegen de Rotterdammers nu op de voorlaatste plaats in de tweede klasse D. ‘Maar als we alle energie en werklust blijven tonen als tegen Neptunus, ben ik er van overtuigd dat we de nodige punten gaan pakken.’ Neptunus met de voormalige PFC-ers Jimmy Wessels en Gregory Stadtwijk in de ploeg, was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij, kreeg ook kansen, maar mede door het goede keeperswerk van Stefan van Asperen bleef Rozenburg overeind. De bezoekers, zonder de in de warming-up afgehaakte Renaldo van Emmerik, maar met de weer teruggekeerde aanjager Gene Overkleeft, kregen vervolgens steeds meer controle over de wedstrijd en dat leverde kansen op voor Nick de Bil en Atif Boujddayn. ‘We hadden in die fase voor moeten staan,’ meende de trainer van Rozenburg. Na 35 minuten spelen liep Kenan Yilmaz bij een duel een zware schouderblessure op en werd vervolgens per ambulance naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam afgevoerd. ‘Kenan kwam ongelukkig terecht waardoor waarschijnlijk de banden om de schouder zijn afgescheurd. Het uitvallen van Kenan is een groot gemis voor de ploeg,’ stelde Rob Vuik. Met de goed ingevallen Stefan van Es voor Kenan Yilmaz bleek Rozenburg het grootste deel van de tweede helft de bovenliggende partij. Jordie de Groot kreeg vijf minuten voor tijd de kans om zijn ploeg naar de overwinning te schieten, maar alleen voor doelman Heijnen schoot de naar buiten gedrongen aanvoerder de bal over het doel. Even later had de Waterweg-equipe ook nog pech, toen Atif Boujddayn in de allerlaatste minuut op de lat schoot en Neptunus via de terug ketsende bal over rechts meteen kon uitbreken. De voorzet belandde via een Rozenburgs been voor de voeten van Vincent Velt, die geen fout maakte en Stefan van Asperen kansloos passeerde: 1-0. ‘Dit is heel zuur, we hadden moeten winnen. Ik verwacht dat wij met dezelfde instelling in de komende wedstrijden gaan presteren, daar vetrouw ik ook op,’ aldus de immer optimistisch gestemde Rob Vuik. De wedstrijd tegen Spirit op sportpark West begint om 14.30 uur.

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Vince Lissenberg, Elroy van Seventer, Gene Overkleeft, Ridy Fortes; Yoeri Bak, Kenan Yilmaz (35. Stefan van Es), Eric Don (75. Barry Morais); Jordie de Groot; Atif Boujddayn, Nick de Bil.