Stockfoto
Stockfoto

Waterpoloërs De Kempvis komen terug

Sport 56 keer gelezen

Roelofsarendsveen: De waterpoloërs van De Kempvis hadden zich in Roelofsarendsveen tegen Alkemade bij een achterstand van 8-6 en nog een halve minuut te spelen al verzoend met een nederlaag, maar op 24 seconden voor de bel scoorde Marcel Bakker de aansluiter (8-7) en met nog tien seconden te spelen kreeg Remco van der Werf de bal bij het uitverdedigen zomaar in de schoot geworpen waarop hij zich niet bedacht en meteen uithaalde voor 8-8. ‘De wedstrijd was voor ons al verloren, maar als je dan binnen de halve minuut het onmogelijke presteert door toch nog terug te komen tot 8-8, dan is dit een goede opsteker. Het waren twee goals uit het niets, maar zeer welkom,’ aldus coach Nico van Nieuwamerongen. De Spijkenissers waren vooraf al gewaarschuwd dat de wedstrijd in Roelofsarendsveen tegen Alkemade in het smalle bad van De Tweesprong moeilijk zou worden. De Kempvis had zich goed voorbereid, want het nam na een goed eerste kwart met treffers van Alex Weits, Bas Havelaar en Marcel Bakker een 3-3 tussenstand mee naar part twee. Stephan Kuurstra en Joost van Nieuwamerongen sloegen daar een gat van twee punten: 3-5. Hoewel Alex Weits nog wel tegen scoorde, ging het in het derde kwart helemaal fout met de eerste uitsluiting van Joost van Nieuwamerongen aan het einde van part twee en Ronald van Dijk in het verloop van het derde partje. Daar ook Bas Havelaar het veld moest ruimen met zijn derde p-tje, werd het voor De Kempvis een moeilijke opgave om het hoofd boven water te houden. ‘Als je drie van je sterkste spelers moet missen, dan vraagt dat om problemen. De Kempvissers kwamen in het laatste kwart dan ook snel met 8-6 achter en een nieuwe nederlaag leek in de maak. Totdat Marcel Bakker en Remco van der Werf de geest kregen door ieder een nooit meer verwachte voltreffer te produceren: 8-8 (3-3, 0-2, 3-1, 2-2). Het puntje was zeer welkom, want De Kempvis, dat het moest stellen zonder doelverdediger Henk de Bruijn, bezet in de Bond derde klasse A de negende plaats. De Kempvis speelt aanstaande zaterdagavond om 20.40 uur in het Rivièrabad tegen het hoog genoteerde OZV.

De Kempvis: Bart van Geel; Ronald van Dijk, Remco van der Werf, Remco van Nierop, Joost van Nieuwamerongen, Bas Havelaar, Alex Weijts, Max van Drongelen, Marcel Bakker, Peter Verschoor, Stephan Kuurstra, Djurre Haitsma.