Foto's: Peter de Jong

Sophie Kleinherenbrink matchwinnaar

Sport 76 keer gelezen

Spijkenisse: De waterpolosters van De Kempvis zijn ook in de vierde wedstrijd ongeslagen gebleven door de topper tegen Alkemade met een nipte, doch dik verdiende 7-6 (2-2, 1-2, 3-2, 1-0) overwinning af te sluiten. Sophie Kleinherenbrink ontpopte zich in het Rivièrabad in het laatste kwart als matchwinnaar door haar ploeg met een ferme uithaal de overwinning te schenken. De equipe van Peter Koster heeft als enige ploeg met de volle bak aan punten de leiding in de regio eerste klasse genomen. ‘Het was spannend tot aan de laatste minuut,’ toonde de coach van De Kempvis opgelucht na de brok spanning in de zinderende wedstrijd. ‘Alkemade is een heel goede tegenstander, we waren aan elkaar gewaagd. Het was ook een wedstrijd met twee verschillende speelsteilen. Zij schoten vooral van afstand, terwijl wij met combinatiespel de mensen in een goede scoringspositie trachten te brengen. Ik ben trots op de meiden omdat we de overwinning knokkend en ploeterend, dus verdiend naar ons toe hebben getrokken. We zullen alleen voor de goal nog iets scherper moeten worden om de kansen af te maken. De weg is nog lang, zullen best nog wel tegen een obstakel aanlopen, maar we liggen op koers voor het door ons als doel gestelde kampioenschap. Dat weet iedereen, dus gaan we er ook voor,’ besloot Peter Koster. Bij De Kempvis maakte Yvette Kleinherenbrink na een langdurige afwezigheid vanwege een geslaagde zwangerschap met een treffer een bevredigende rentree in de hoofdmacht. De Kempvis speelt aanstaande zaterdag om 17.30 uur in de Hofstee in Bergambacht tegen BZC

De Kempvis: Tinka de Haan; Patricia van Nierop, Divera Bakker, Wieteke Kleinherenbrink, Femke de Haan, Tess Kok (3 keer), Sofie Goudriaan, Ilse Kuller (1 keer), Melanie Bakker, Suzanne Dusseljee (1 keer), Yvette Kleinherenbrink (1 keer), Sophie Kleinherenbrink (1 keer).