Spivo moet zwichten voor VCV Velden

Sport 94 keer gelezen

Velden: De volleybalsters van Spivo zijn er in het Noord-Limburgse Velden niet in geslaagd om zich tegen VCV Velden definitief te nestelen in de subtop van de tweede divisie D. De formatie van de coaches Ronald Lacroes en Monique de Vroed verloren het duel in De Visgraaf met 4-0 (25-22, 25-18, 25-20, 25-15). ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, de overwinning niet cadeau gegeven,’ gaf Ronald Lacroes aan dat zijn team de tegenstander het vuur tot aan de schenen te hebben gelegd. Velden heeft een heel goede ploeg met een paar lange afmakers. We kwamen in de eerste set met 8-16 voor, maar Velden gaf meer gas, speelde degelijk en maakte weinig fouten. Als we de eerste set hadden gewonnen, zou het ook een andere wedstrijd zijn geworden.’ Spivo verloor de eerste set met 25-22. De Spijkenissers begonnen ook in het tweede bedrijf voortvarend, maar ook nu kon het de 11-16 voorsprong in het verloop van de set niet consolideren en trok het met 25-18 aan het kortste eind. ‘We hebben ook in de derde set voorgestaan, maar telkens konden we het door persoonlijke fouten diep in de set niet afmaken. We hebben ook weinig meeval gehad met ballen, die net niet goed vielen. Het mooie is dat we er een echte wedstrijd van hebben gemaakt, hebben de toeschouwers vermaakt. We zitten nog steeds in de goede lijn, daarom had het mooi geweest als we toch nog een setje hadden meegepikt,’ aldus Ronald Lacroes. Spivo bleef ook in de laatste set (25-15) met lege handen achter. De vrouwen van Spivo komen pas op zaterdag 16 november weer in actie in het thuisduel tegen Fit & Fysio/VC Lima

Spivo: Laura Kerkhof, Mariska Hommels, Jill van Rhee, Janny Plomp, Sanne Kegel, Michelle Bos. libero Tessa Martherus. Daisy Stolk. Kim Kegel en Rianne van der Stelt kwamen ook in actie.