Basketballers met hakken over de sloot

Sport 46 keer gelezen

Utrecht: De basketballers van The Hurricanes hebben een moeizame 57-58 (8-17, 20-11 (28-28), 13-13, 16-17) overwinning behaald tegen UVV SVO. René Cham was de gevierde man in het team van Maurice Goedhart, want hij wierp in de Utrechtse Paperclip de winnende treffer door de basket. ‘Het was een magere score in een slechte wedstrijd, maar ben blij met de punten,’ verklaarde de coach van The Hurricanes. ‘We kwamen snel met 3-11 voor waarna de nonchalance in het team om onbegrijpelijke en ongepaste redenen de overhand kreeg. We misten zoveel kansen, waardoor wijzelf de tegenstander in de wedstrijd hielden. We hebben onvoldoende energie in de wedstrijd gestoken en liepen in het vierde kwart tegen een teveel aan foutenlast op. Ik hield er al rekening mee de wedstrijd te gaan verliezen, maar hebben de overwinning met één punt verschil dan toch over de streep getrokken.’ Een feit is dat The Hurricanes in de eerste klasse A van het Rayon de tweede plaats bezet met een achterstand van twee punten op leider Cangeroes 2. De Utrechters zijn komende zondag om 20.30 uur te gast in Den Oert. ‘We hebben uit met een verschil van zes punten van hen verloren, dus wordt het een echte topper. Bij winst is de strijd weer open en kan het nog een leuk slot worden. Dan moeten we wel anders spelen dan tegen SVO en zullen we beter om moeten gaan met de vrije worpen. We misten tegen SVO namelijk zeven van de acht vrije worpen en dat zou ons in een cruciale fase wel eens kunnen opbreken. Als de ploeg wil mee blijven draaien zullen zij de slappe wedstrijdmentaliteit nu eens overboord moeten gooien en als team gaan werken,’ aldus de kritische noten van Maurice Goedhart. René Cham maakte een goede rentree bij de Spijkenissers. Mike Overdiep liep in het derde kwart tegen zijn vijfde p-tje op en topscoorder Maykandro Martis ontving deze in de achtste minuut van het laatste kwart.

The Hurricanes: Maykandro Martis (23 pnt.), Mike Overdiep (9 pnt), Jaynaro Polak, Poupon Kaninda (11 pnt), Gareth Tsang (5 pnt.), Osmir Girigorie, Marlon Naarden (2 pnt), Jim van Bergenhenegouwen, Pascal Moerland, René Cham (4 pnt), Cherano Tweeling (4 pnt.).